Piata imobiliara in 2016: Cati romani vor sa-si cumpere o locuinta

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 20:27
1513 citiri
Piata imobiliara in 2016: Cati romani vor sa-si cumpere o locuinta
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi din zece romani vor sa cumpere o locuinta, aproape 40% fiind la prima achitie de acest fel, in timp ce 41% au deja o locuinta dar ar dori sa se mute, iar restul intentioneaza sa cumpere cu scopul de a inchiria proprietatea, potrivit unui studiu dat publicitatii marti.

Potentialul pietei rezidentiale autohtone, reflectat concret in cererea de locuinte, s-a intensificat in 2015 comparativ cu anul precedent. Astfel, 40,1% dintre cei chestionati au declarat ca au o nevoie imobiliara activa, in crestere cu 4,2 puncte procentuale fata de nivelul consemnat in 2014 (respectiv 35,9%).

Avansul a fost generat aproape exclusiv de cresterea interesului pentru achizitia de proprietati imobiliare, in vreme ce segmentul de inchirieri a ramas relativ stabil, releva un studiu de piata realizat de Imobiliare.ro.

Cercetarea a fost derulata in perioada 12 noiembrie - 10 decembrie 2015 si a avut in vedere un esantion reprezentativ al populatiei utilizatorilor de internet din Romania, cu varste... citeste mai departe despre "Piata imobiliara in 2016: Cati romani vor sa-si cumpere o locuinta" pe Ziare.com

#vanzare cumparare apartamente, #romani cumpara apartamente, #preturi apartamente , #Stiri Casa