Panica in Germania: un fenomen periculos pe piata imobiliara

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 11:17
1522 citiri
Panica in Germania: un fenomen periculos pe piata imobiliara

In Germania, unde chiar si cei cu venituri mari prefera sa inchirieze, si nu sa-si cumpere propriile case, scumpirea locuintelor cu 10% pe an in unele orase a provocat panica la nivel national, in contextul in care chiriile au crescut, in consecinta.

Evolutiile de pe piata imobiliara sunt asociate cu fenomenul de "gentrificare", care consta in transformarea unei zone urbane intr-un cartier de oameni instariti, cu o alta cultura, ceea ce duce la cresterea valorii proprietatilor imobiliare, in timp ce comunitatile sarace sunt stramutate.

La sfarsitul saptamanii trecute, peste 300 de germani au protestat violent in sectorul Friedrichshain din Berlin fata de aceasta situatie, scrie Wall Street Journal.

O problema care ia amploare in Germania

"Chiriile cresc fara niciun motiv. Este inacceptabil", sustine Claudia Hegner, in varsta de 46 de ani, de profesie fizioterapist, care locuieste in centrul Berlinului. Cunoaste oameni care s-au mutat recent, iar proprietarul apartamentului ...citeste mai departe despre "Panica in Germania: un fenomen periculos pe piata imobiliara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scumpire apartamente Germania, #chirii Germania, #case Germania , #Stiri Casa