Românii caută soluții să cumpere locuințe la prețuri mici: "A reușit cineva să achiziționeze prin licitație o proprietate executată silit?"

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 03:18
738 citiri
Românii caută soluții să cumpere locuințe la prețuri mici: "A reușit cineva să achiziționeze prin licitație o proprietate executată silit?"
Persoane care au încheiat un contract pentru vânzarea unei case FOTO Pixabay

Mulți români au amânat achiziția unei locuințe din cauza creșterii prețurilor, dar și a ratelor de la bănci.

Unii caută în continuare soluții, cu speranța că vor găsi un preț decent. Este cazul unei femei care vrea să afle dacă ar fi rentabil să cumpere la licitație o casă executată silit, după cum a scris pe Facebook.

"Am și eu o întrebare, a reușit cineva să achiziționeze prin licitație o proprietate ce s-a aflat pe lista proprietăților executate silit? Căutăm să achiziționăm o locuință și cum prețurile sunt care sunt. ne-am gândit și la această variantă, dar oare este sigură? Este rentabilă?",a întrebat aceasta pe grupul Buget de familie.

"Este avantajos"

În comentarii, părerile sunt împărțite. Unii cred că este avantajos, cei mai mulți nu îi recomandă însă această soluție.

"Da, este avantajos, de obicei mai trebuie să investești, deoarece de cele mai multe ori proprietarii care sunt executați silit nu lasă proprietatea în condiții bine, dar una peste altă merită!"

"Nu face prostia asta, sunt oameni care de ani de zile se chinuie să între în casele cumpărate așa, cu bani mulți dați la avocat și nervi pierduți. Cumpără o casă la care ai acces cu credit ipotecar sau o casă mai mică dacă ai mai mulți bani strânși și nu vrei să faci credit. Acum sunt dobânzile mari, nu este cel mai bun moment, e undeva la 8.55 fixă pe 5 ani la BCR. Ca să îți faci o idee, în august anul trecut era 5.78, noi așa am prins și tot mi se pare mult pentru buzunarul omului de rând. Dacă ai bani strânși și nu vrei credit, încearcă să iei ceva confort 2 și și te muți la mai mare, dacă situația ta îți va permite."

"Consultanța se oferă contracost - mergeți la un avocat, nu mai întrebați pe grupuri unde toți își dau cu părerea și au ei un văr de gradul 14 care a trecut prin asta. Cel mai ușor e să luați de la persoane juridice în insolvență. Puteți să cumpărați și de la ANAF sau de la bejuri. Bejurile publică anunțurile pe unejr.ro, anaf pe siteul propriu, iar firmele în insolvență pe siteurile practicienilor în insolvență. Căutați imobilul înainte să îl cumpărați. Vedeți dacă e locuit, ce vecini sunt etc. Luați în considerare că în 80% din cazuri trebuie să renovați, fie au fost distruse de foștii proprietari, fie proprietarii sunt plecați de câțiva ani."

"O altă varianta ar fi cea de insolvență. Exis ...citeste mai departe despre "Românii caută soluții să cumpere locuințe la prețuri mici: "A reușit cineva să achiziționeze prin licitație o proprietate executată silit?"" pe Ziare.com

#cumparare apartament, #locuinte, #preturi mici, #licitatii, #proprietati, #executari silite banci , #Stiri Casa