Cele mai bune metode de izolare a apartamentului de frig. Trucuri folosite în locuințele distruse din Ucraina

Marti, 20 Decembrie 2022, ora 11:48
1182 citiri
Cele mai bune metode de izolare a apartamentului de frig. Trucuri folosite în locuințele distruse din Ucraina
Caloriferele vor fi mai eficiente dacă nu sunt acoperite de mobilierFOTO Pixabay

În Ucraina, ca urmare a atacurilor rusești asupra infrastructurii energetice, unele case au rămas fără căldură și electricitate.

În această situație, ucrainenii caută soluții de izolare a apartamentelor în fața valului de frig.

Agenția de Stat pentru Eficiență Energetică de la Kiev a publicat sfaturi despre cum pot fi reduse pierderile de căldură într-o perioadă scurtă de timp. Sfaturi simple ajută la izolarea casei în mod semnificativ.

Încălzitoarele și caloriferele vor fi mai eficiente dacă nu sunt acoperite de mobilier, perdele grele, îmbrăcăminte sau panouri decorative. Iar peretele de lângă calorifer poate fi acoperit cu un ecran special termoreflectorizant.

De asemenea, este necesar să se elimine blocajele de aer din calorider, să se repare locurile de posibile scurgeri, acordând o atenție deosebită locului de conectare a părților sistemului.

O centrală gaz sau un cazan care a funcționat timp de 15-20 de ani ar trebui înlocuite, deoarece în timp aceste dispozitive își pierd eficiența.

Cum să izolezi un apartament

Cea mai mare parte a căldurii din casă se pierde în trei moduri: prin uși și ferestre, prin acoperiș și pereții exteriori. În consecință, acestea ar trebui să fie izolate. Cea mai accesibilă opțiune pe care o poate alege toată lumea este izolarea ferestrelor cu benzi de cauciuc, strângerea balamalelor ușilor și izolarea locurilor pe unde ies țevile din casă cu spumă.

Este necesară creșterea izolației termice a ușii de intrare, acordând atenție îmbinărilor inferioare, superioare și laterale dintre ușă și perete.

Perdelele dense ajută la păstrarea căldurii în casă, dar obstrucționează căldura de la calorifere. Un covor gros reduce pierderile de căldură prin podea. Modernizarea sistemului de ventilație, respectiv recuperarea căldurii, este o modalitate reală de a economisi bani. ...citeste mai departe despre "Cele mai bune metode de izolare a apartamentului de frig. Trucuri folosite în locuințele distruse din Ucraina" pe Ziare.com

#sfaturi, #izolatie termica, #apartamente, #razboi Ucraina , #Stiri Casa