Ionel Dragoi, proprietarul Seminee-MOL.ro, ne prezinta cu caldura cateva sfaturi despre seminee

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 10:00
5106 citiri
Ionel Dragoi, proprietarul Seminee-MOL.ro, ne prezinta cu caldura cateva sfaturi despre seminee

Domnul Ionel Dragoi, proprietarul Seminee MOL, numara peste 22 de ani de specializare in domeniul semineelor de toate tipurile si dimensiunile, pentru spatii rezidentiale sau pentru proiecte comerciale.

Sfaturile dansului sunt esentiale intr-o arie de practica care nu permite greseli datorita gradului ridicat de potential pericol. Domnul Ionel Dragoi incepe lucrul in 1994 in atelierul socrului sau, sobar expert, ca ucenic pentru sobe de teracota.

In anul 2000, acesta infiinteaza o societate denumita MOL SRL, cu principal obiect de activitate comercializarea si montajul de seminee, cosuri de fum profesionale gratare de grandina si sobe de teracota.

In lumea domnului Dragoi, un semineu este piesa de rezistenta din cadrul unei locuinte, acesta contureaza o atmosfera calda a caminului si contribuie la confortul locatarilor. Montat odata cu constructia casei, semineul determina la nivel structural amenajarea spatiilor. Montat ulterior, acesta trebuie integrat in spatiul existent.

Vatra casei este un punct central de atractie si functiunea acestuia este de a aduce familia impreuna in jurul focului.

In timpuri moderne, focarul casei transmite caldura in restul incaperilor prin distributie de aer cald, apa si convectie.

Pentru functionarea corecta a unui semineu pe lemn este necesara montarea unui cos de fum profesional iar recomandarea principala este folosirea unui cos de fum ceramic marca SCHIEDEL, cu garantie de 30 ani, agrementat tehnic, cu siguranta maxima in exploatare si mentenanta asigurata pentru intreaga perioada de functionare.

In alegerea semineului pentru casa trebuie tinut cont de mai multi factori: tipul arhitectural interior, puterea focarului si combustibilul semineului. Pentru dimensionarea termica corecta se va tine cont de zidarie, de tipul izolatiei folosite, de numarul, marimea si tipul ferestrelor precum si volumul total de incalzit al casei. Este bine de avut in vedere tipul de combustibil care urmeaza sa alimenteze semineul, astfel vorbim de seminee pe lemn, pe gaz, electrice si bioetanol. Imbracamintea Semineelor pot fi realizata din materiale precum marmura, travertin, caramida, teracota, materiale ceramic, piatra de rau etc. iar aspectul unui semineu este dictat de stilul arhitectural interior al casei.

Seminele pe gaz sau cele electrice sunt foarte usor de montat deoarece nu au nevoie de un cos de fum. Acestea sunt preferatele clientilor care locuiesc la bloc sau cei care nu vor sa monteze un cos de fum pe casa.

Semineele electrice sunt dotate cu termostat pentru reglarea consumului, pot simula efectul de flacara 3D si carbuni aprinsi, pot fi actionate cu telecomanda si finisajele pot fi variate - lemn, metal etc.

La instalarea unui semineu pe lemne este importanta zona in care va fi aplasat. Pentru casele din lemn montajul este special fiind necesara construirea unui zid de foc. Ventilatia este importanta, orice semineu pe lemn are nevoie de o priza exterioara de aer proaspat pentru a asigura necesarul de oxigen arderii.

La nivel de intretinere, semineele pe lemn necesita inspectie avizata a cosului de fum din partea unui cosar pentru a curata si indeparta funinginea. Prin intermediul companiei sale, domnul Ionel Dragoi asigura curatarea cosurilor de fum, a semineelor pe lemne, a centralelor pe peleti, a sobelor cu lemne si multe alte operatiuni de intretinere. De asemenea, puteti apela la dansul chiar si pentru consultanta cu privire la alegerea si montarea unui semineu in mediul rezidential.

Seminee-Mol.ro comercializeaza, monteaza si asigura service pentru mai multe marci de profil - SCHIEDEL, BeF Home, Clam, Edilkamin, Kratki, Spartherm, Nordpeis, Piazzetta etc. Echipa Seminee MOL este specializata in proiectarea si executarea de gratare de gradina si seminee de curte din caramida si piatra. Gratarele de curte pot avea in componenta - plita, cuptor, cuptor de pizza, masa, chiuveta, aragaz, afumatoare, rotisor, cuptor de paine.

Domnul Ionel Dragoi crede cu tarie in lucrurile facute ca la carte, incepand cu montajul, mentenanta, consultanta la nivel de materiale, servicii complete.

In domeniul semineelor, siguranta persoanelor este imperativa, cel mai bine ar fi sa apelati la un profesionist.

In cuvintele lui Ionel Dragoi - "Nu va jucati cu focul... lasati-ne pe noi!"

Pentru mai multe informatii, va asteptam cu caldura pe www.seminee-mol.ro.

#modele seminee casa, #sfaturi seminee casa , #Stiri Casa