Inca mai crezi mitul fals ca BCA este radioactiv?

Joi, 09 Iunie 2016, ora 15:30
1141 citiri
Inca mai crezi mitul fals ca BCA este radioactiv?

Fenomenul de radioactivitate este prezent in mod natural pretutindeni, fiind denumit radioactivitate naturala. Astfel, radionuclizii se gasesc in roci, aer, apa, sol si in organismele vii, inclusiv cel uman.

Radionuclizii primordiali au un rol foarte important in viata planetei Terra, care functioneaza ca o masina termica bazata pe radioactivitate. Dintre cei mai cunoscuti mentionam: U-238 (uraniu), Th-232 (thoriul), Ra-226 (radiul), Rn-222 (radonul), K-40 (potasiu).

Materialele de constructii contin o anumita cantitate de radionuclizi. Avand in vedere ca oamenii petrec in medie 80% din timp in cladiri, radioactivitatea naturala provenita din materialele de constructii devine o sursa importanta de expunere la radiatii.

Un studiu recent facut de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi a analizat in laboratorul propriu continutul de radionuclizi. Materialele derivate din roci si soluri contin radionuclizi naturali din seriile 238 U (uraniu) si 232 Th (thoriu) precum si ...citeste mai departe despre "Inca mai crezi mitul fals ca BCA este radioactiv?" pe Ziare.com

#BCA acologic, #BCA proprietati studiu, #BCA radioactivitate , #Stiri Casa