Importanta etichetarii energetice

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 14:11
1125 citiri
Importanta etichetarii energetice

Din septembrie 2015 toate echipamentele de incalzire trebuie sa respecte anumite cerinte privind eficienta energetica. Acestea trebuie sa se identifice printr-o eticheta deja consacrata in cazul electrocasnicelor precum masinile de spalat, frigiderele, televizoarele sau aspiratoarele.

Acest marcaj se bazeaza pe Directivele si Hotararile Uniunii Europene ceea ce inseamna ca este definit unitar pe tot cuprinsul Europei.

Scopul acestei etichetari pentru centralele termice este acela de a prezenta eficienta reala a instalatiilor termice si este totodata un bun criteriu de orientare atunci cand vorbim de achizitionarea unei astfel de instalatii.

In spatele acestei masuri este lupta la nivel global impotriva schimbarilor climatice generate de poluare.

Clima intregii planete sufera mari modificari, temperatura medie este in continua crestere, lucru care determina topirea ghetarilor si cresterea nivelului marii.

Intalnim astfel tot mai multe inundatii, secete, conditii meteorologice anormale pentru multe regiuni si cu un impact tot mai mare asupra sanatatii si vietii noastre de zi cu zi.

Astfel, compania Viessmann a gandit modalitatea de folosire a instalatiilor termice cu ajutorul energiei regenerabile.

Pe eticheta energetica se vor gasi mai multe informatii relevante despre clasa de eficienta energetica, marcata cu o sageata neagra, puterea nominala si nivelul de zgomot al dispozitivului.

Sistemele de incalzire sunt alcatuite din mai multe componente, toate influentand eficienta instalatiei termice in ansamblu.

Toate componentele unui sistem de incalzire sunt etichetate individual, chiar si in cazul in care vorbim de aparatele combi care sunt utilizate atat pentru incalzire cat si pentru prepararea apei calde menajere.

In privinta incalzirii, clasele de eficienta energetica A, A+, A++ indica instalatiile termice cu cele mai inalte performante, iar cea mai putin performanta G. La prepararea apei calde menajere se va folosi scala de la A la G.

Daca toate componentele sunt perfect compatibile intre ele, in majoritatea cazurilor eticheta de ansamblu a centralei termice va indica o eficienta energetica superioara fiecarei etichete de produs in parte.

Producatorii de sisteme de incalzire trebuie sa-si actualizeze mereu produsele conform noilor norme europene.

Viessmann, unul din principalii producatori de echipamente de incalzire la nivel mondial, dezvolta sisteme inovatoare, care conving prin calitatea deosebita, eficienta si fiabilitate. Dintre aceste produse multe au devenit momente de referinta ale tehnicii de incalzire.

Gama completa Viessmann ofera solutii individuale, cu sisteme eficiente pentru toate domeniile de aplicare si pentru orice tip de energie.

Prima miscare fiind facuta de catre producatori, ramane la latitudinea utilizatorilor achizionarea de sisteme de incalzire economice si utilizarea lor in mod responsabil si eficient pentru un impact minim asupra mediului inconjurator.

#clasa energetica centrala, #centrala viessmann, #consuma centrala termica , #Stiri Casa