Guvernul anunta ca mai are bani pentru Prima Casa

Marti, 06 Iunie 2017, ora 17:10
1421 citiri
Guvernul anunta ca mai are bani pentru Prima Casa
Foto: Arhiva Ziare.com

Bancile mai au plafon pentru programul Prima Casa, iar daca el se epuizeaza putem suplimenta pana la rectificare cu 500 - 600 milioane lei, a declarat marti Viorel Stefan, ministrul Finantelor Publice, dupa o intalnire cu premierul Sorin Grindeanu.

"Ma surprinde faptul ca presa spune ca nu mai exista plafon. Eu stiu de la banci ca au plafon disponibil pentru Prima Casa. Daca se consuma plafonul noi avem o rezerva si o sa putem suplimenta. Cred ca mai putem suplimenta pana la rectificare cu 500 - 600 milioane lei", a afirmat ministrul Finantelor.

Pe de alta parte, acesta a aratat ca are emotii in ceea ce priveste cheltuielile bugetare pe primele cinci luni, veniturile fiind in plan.

"Am emotii pentru ca nu am toate informatiile privind cheltuielile. Vom ramane pe primele cinci luni pe un echilibru bugetar", a spus ministrul.

Programul "Prima Casa" a atins un maxim istoric al solicitarilor de garantare, fiind inregistrate zilnic peste 600 de noi solicitari, a informat, in 25 mai, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Prima Casa 2017: La cat a fost stabilit plafonul si ce locuinte poti cumpara prin programSurprize la Prima Casa: Avansul majorat e cea mai mare dintre ele - Ce efecte vor avea modificarileGuvernul mareste garantiile pentru Prima Casa, dar banii raman tot mai putini ca-n 2016 ...citeste mai departe despre "Guvernul anunta ca mai are bani pentru Prima Casa" pe Ziare.com

#plafon banci prima casa, #programul Prima Casa , #Stiri Casa