Falimentul orasului Detroit. Adevarul despre casele care se vand cu un dolar

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 13:34
2015 citiri
Falimentul orasului Detroit. Adevarul despre casele care se vand cu un dolar

Centrul Detroitului cunoaste o revitalizare declansata de investitia de un miliard de dolari din partea lui Dan Gilbert, fiind foarte dificil sa mai gasesti un apartament disponibil, dar in restul orasului locuintele sunt listate chiar si la 1 dolar.

Din 2010, aceasta investitie de un miliard de dolari a creat aproximativ 6.500 de locuri de munca in centrul Detroitului. Drept urmare este aproape imposibil sa gasesti un apartament liber in conditiile in care ratele de ocupare au atins 99,4 la suta din zona, scrie Business Insider.

In acelasi timp, restul orasului "ofera" locuinte pentru mai putin de 500 de dolari, unele fiind listate chiar la 1 singur dolar. Problema cu aceste preturi este ca sunt extrem de inselatoare, dupa cum explica specialisti ai pietei imobiliare. Casele se afla intr-o stare deplorabila, iar zonele beneficiaza doar de foarte putine servicii urbane.

Agentul imobiliar John Lewis pentru publicatia Business Insider explica adevarul din spatele acestor oferte incredibile din cartierul Brightmoor.

"Oferta de 1 dolar nu este nici imposibila si nici nemaiauzita, dar situatia este mult mai complexa decat faptul ca exista case pe piata la un singur dolar", spune acesta.

"Orasul scoate la vanzare aceste case pentru un dolar ca sa poata genera castiguri din taxe pentru aceste proprietati. Primul impuls ar fi sa cumperi casa la un cost foarte mic, iar beneficiul orasului este ca obtin din nou bani de taxe din ea".

Materialul filmat de jurnalistii Business Insider arata casele parasite din Detroit, din zonele din afara centrului. Desi unele ar putea sa nu ii sperie pe doritori la prima vedere (in ciuda mesajelor din categoria "stai departe sau vei fi impuscat" scrie pe pereti), o privire aruncata in interiorul locuintelor ii va face pe acestia sa se gandeasca de doua ori inainte sa cumpere proprietatea. "Patrunzi inauntru pe propriul risc", mai spune John Lewis.

#faliment Detroit, #locuinte Detroit, #vanzari case Detroit , #Stiri Casa