Cum să-ți igienizezi locuința: 5 pași pentru o casă curată

Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 18:41
119 citiri
Cum să-ți igienizezi locuința: 5 pași pentru o casă curată
FOTO: Shutterstock.com

Stilul de viață modern este plin de provocări, cele 24 de ore ale unei zile dovedindu-se de multe ori insuficiente pentru a te ocupa de fiecare detaliu, mai ales atunci când vine vorba de curățenia casei. De multe ori, toate activitățile implicate de îndepărtarea prafului și igienizarea suprafețelor devin posibile doar în weekend. Din acest motiv, procesul poate deveni intimidant și obositor, mai ales dacă nu știi cu ce să începi pentru a termina cât mai rapid și eficient.

Dacă vrei să asiguri igienizarea locuinței tale cu ușurință, iată cinci pași care te pot ajuta să te bucuri de o casă curată în fiecare zi.

1. Alege produsele de curățenie potrivite

Înainte de a stabili cum se face curățenia în casă într-un mod eficient, este important să te asiguri că ai la dispoziție toate produsele de curățenie de care vei avea nevoie. Pentru a obține cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp, este important să deții soluții speciale pentru spălarea geamurilor, dezinfectarea toaletei sau curățarea cuptorului. Totodată, ustensile precum găleata cu mop sau lavetele din microfibră care nu zgârie suprafețele pot simplifica întregul proces.

În plus, pentru a nu pierde timp căutându-le pe cele potrivite, este ideal să organizezi produsele pe care le utilizezi în mai multe zone ale casei într-o cutie portabilă, mereu la îndemână. Astfel, până și cele mai încăpățânate pete nu te vor pune în dificultate.

2. Elimină sursele de dezordine

Nu vei putea șterge praful și igieniza pardoselile fără a te lovi la tot pasul de obiecte pe care trebuie să le muți dacă nu te vei ocupa mai întâi de principalele surse de dezordine. Este important ca obiectele sau hainele pe care le găsești în locuri neobișnuite să ajungă înapoi în dulapurile din care provin. Design-ul deosebit al unei mese sau al unui fotoliu nu poate rămâne ascuns sub teancuri de documente sau rufe.

Dacă descoperi inclusiv haine, covorașe sau cuverturi de pat care au nevoie de o spălare, pentru a câștiga timp, este important ca înainte de a continua cu igienizarea casei, să pui și mașina de spălat în funcțiune. Astfel, vei evita neplăcerile cauzate de un coș de rufe mereu plin.

3. Curăță suprafețele de sus în jos

Pentru a te bucura de o casă curată fără a depune eforturi suplimentare, este bine să te ocupi de suprafețele care necesită atenție de sus în jos. În acest mod, praful și firmiturile care ajung pe pardoseală vor fi îndepărtate în pasul imediat următor. Înainte de a aspira și spăla gresia sau parchetul este important să asiguri și curățarea tuturor electrocasnicelor pe care le folosești în fiecare zi - de la cafetieră la cuptorul cu microunde sau frigider. Astfel, deranjul cauzat nu va conduce la o a doua igienizare.

4. Ocupă-te de pardoseli

Dacă ai eliminat dezordinea și praful de pe toate celelalte suprafețe, este momentul să îți îndrepți atenția către pardoseli. Pentru a obține strălucirea pe care ți-o dorești, este indicat să folosești o mătură sau să aspiri înainte de a utiliza mopul. O astfel de practică te poate ajuta să eviți aspectul de pardoseală pătată, în special în cazul amenajărilor bazate pe plăci de gresie sau marmură. Totodată, este important să utilizezi o soluție de curățare adecvată, inclusiv un dezinfectat în cantitățile recomandate pentru a elimina toate bacteriile și virusurile problematice.

5. Dezinfectează suprafețele cu trafic intens

Îndepărtarea prafului și a murdăriei vizibile trebuie urmată de eliminarea bacteriilor și virusurilor de pe suprafețele cu trafic intens. Vei avea nevoie de soluții speciale pentru bucătărie și baie care aplicate corect și lăsate să acționeze pentru o anumită durată de timp, specificată pe ambalaj, pot asigura protecție optimă. Nu uita de clanțele ușilor, mânerele și butonii mobilei sau întrerupătoare.

Dacă dorești să îți igienizezi locuința rapid și eficient, ține cont de acești cinci pași. Toate suprafețele vor străluci de curățenie și vei elimina inclusiv bacteriile și virusurile invizibile care pot avea un impact negativ asupra sănătății.

#igienizare locuinta, #curatenie casa , #Stiri Casa