Cum să alegeți o mașină de spălat

Joi, 17 Martie 2022, ora 18:35
494 citiri
Cum să alegeți o mașină de spălat
FOTO: unsplsh.com

Mașinile de spălat rufe sunt aparate de bucătărie de încredere pe care cei mai mulți dintre noi le dețin. Cu toate acestea, ele pot veni cu o mulțime de caracteristici complicate și noi, de care probabil că nu ați auzit niciodată.

Puteți cumpăra modele de buget cu strictul necesar sau puteți să vă uitați la modelele high-end cu funcții suplimentare și mult spațiu adăugat pentru încărcături mai mari de rufe.

După cum vă puteți imagina, alegerea mașinii de spălat potrivite este dificilă, așa că am redus totul la câteva puncte importante pe care le vom diseca și explica.

Gândiți-vă la tipurile de țesături pe care le spălați

Cu cât țesăturile tale sunt mai diverse, cu atât mai multe caracteristici va avea nevoie mașina de spălat. Majoritatea mașinilor de spălat pot curăța țesături din bumbac, sintetice, delicate și lână, dar unele sunt mai specializate în curățarea unuia sau altuia.

Unele sunt chiar suficient de mari pentru a încăpea lucruri precum pernele și plăpumi, în timp ce altele au opțiuni speciale pentru haine sport și chiar blugi.

Așadar, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți cu adevărat este să luați în considerare propriile circumstanțe. Gândiți-vă la țesăturile pe care le spălați zilnic și luați în considerare opțiunile disponibile.

De exemplu, dacă aveți un stil de viață ocupat, atunci ați putea dori să vă uitați la opțiunile de spălare rapidă care vă permit să aruncați rufele la spălat și să obțineți haine curate prin simpla apăsare a unui buton de pe mașina de spălat.

Opțiunile de spălare rapidă sunt, de obicei, cicluri scurte care sunt excelente pentru îndepărtarea rapidă a petelor sau pentru împrospătarea hainelor, dar opțiunea nu este, de obicei, importantă pentru familiile care fac loturi mari de rufe.

Opțiunile economice pot fi, de asemenea, importante pentru cei care doresc să economisească niște bani la spălările zilnice. Această setare reduce de obicei temperatura de spălare pentru a economisi bani, dar prelungește timpul necesar pentru a se asigura că toate hainele și articolele de îmbrăcăminte sunt curățate temeinic.

Viteza de centrifugare nu este un factor important

Multe mașini de spălat își vor promova viteza de centrifugare în RPM. Mașinile high-end pot ajunge, de obicei, până la viteze de aproximativ 1.800 RPM, dar acesta este un număr inutil de luat în considerare, deoarece țesăturile dvs. necesită viteze diferite pentru o curățare optimă.

Doar pentru că mașina dvs. are o viteză de centrifugare mare RPM nu înseamnă că este mai bună sau mai eficientă decât alte modele. De fapt, mașinile de spălat cu o setare de centrifugare mai mică pot oferi rezultate la fel de curate.

Lucrul important de luat în considerare aici este ca mașina de spălat să ofere mai multe setări ale vitezei de centrifugare pentru diferite încărcături și țesături, în loc să se concentreze doar pe cea mai rapidă viteză.

Pe scurt, nu vă lăsați păcăliți de aceste trucuri de marketing. Concentrează-te doar să te uiți la caracteristici și ignoră numărul de rotații pe minut care este anunțat.

Combinații de mașină de spălat și uscător

Dacă vă lipsește spațiul, atunci o unitate combinată de mașină de spălat și uscător este investiția perfectă. Desigur, este bine de menționat că nu veți obține cele mai bune performanțe (este întotdeauna mai bine să aveți o mașină de spălat dedicată și un uscător separat), dar dacă sunteți strâmtorat din punct de vedere al spațiului, atunci chiar nu vă puteți plânge.

Vei economisi o tonă de efort și timp doar având o unitate combinată care poate spăla și usca hainele în același ciclu. Cu toate acestea, sunt, de asemenea, incredibil de lente.

O singură încărcătură de rufe poate dura de două sau chiar de trei ori mai mult, deoarece unitățile combinate nu sunt foarte eficiente în comparație cu două mașini simple. Deși poate reduce efortul necesar pentru a vă curăța rufele, cu siguranță nu este cea mai rapidă sau cea mai eficientă metodă de a face acest lucru.

De asemenea, nu poți folosi mașina de spălat și uscătorul separat, deoarece se află în aceeași unitate. Drept urmare, vă recomandăm o unitate combinată doar dacă aveți o lipsă serioasă de spațiu și nu aveți unde să puneți un uscător separat.

Considerații privind caracteristicile

● Setare de întârziere - Această setare vă permite să începeți spălarea la o anumită oră. Spălarea poate fi setată și să se termine la o oră la alegere.

● Eficientă din punct de vedere energetic - Dacă doriți să economisiți bani din exploatarea mașinii de spălat, atunci veți dori să vă uitați la etichetele de clasificare a eficienței energetice. Cu cât mașina dumneavoastră de spălat este mai eficientă, cu atât este mai prietenoasă cu mediul înconjurător și cu atât veți plăti mai puțin pentru energia electrică necesară funcționării acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masina de spalat, #alegere masina de spalat , #Stiri Casa