Cinci sfaturi care te ajuta sa decizi la cumpararea aparatului de aer conditionat

Vineri, 19 Februarie 2016, ora 15:51
1618 citiri
Cinci sfaturi care te ajuta sa decizi la cumpararea aparatului de aer conditionat

La confortul locuintelor moderne pot sa contribuie mai multi factori. Printre acestia se numara termoizolatia peretilor si a podelelor (chiar si a tavanului, daca apartamentul este situat la ultimul etaj sau mansarda), prezenta termocentralei sau pozitionarea spre zonele mai mult insorite pe durata zilei. Un alt element care se adauga in lista de factori care pot sa asigure confortul este temperatura ambientala din locuinta.

Aparatele de aer conditionat sunt folosite de multi ani pentru a spori acest grad de confort, atat intr-unapartament de bloc cat si intr-o vila insa, doar de cativa ani au inceput sa fie accesibile si unui buget mai mic. Inainte de a cauta un magazin aer conditionat pentru a face aceasta achizitie, iata pe ce trebuie sa te bazezi cand iei decizia de cumparare

Alege un aparat de aer conditionat cu mai multe functii - nu doar de racire a aerului

Aparatele de aer conditionat, ca si alte aparate electronice si electrocasnice, s-au modernizat foarte mult ca si tehnologie in ultimii ani, ele devenind din ce in ce mai performante.

Fiind din ce in ce mai multe modele si firme producatoare concurente pe piata, preturile au scazut. Daca, in trecut, aparatele de aer conditionat nu faceau decat sa raceasca (si, de aceea, in ziua de astazi, toata lumea le asociaza cu un ambient racoros), acum ele vin si cu sistem de incalzire a aerului ca si beneficiu suplimentar.

Asadar, atunci cand vremea de afara este racoroasa, nu mai este neaparat necesar sa pornesti centrala termica ci te poti multumi si cu grade in plus aduse de aparatul de aer conditionat. In perioadele de trecere intre sezoane, aceasta sursa de caldura poate fi mai mult decat suficienta.

Alege un model adaptat locuintei tale

Pentru a nu avea probleme mai tarziu, cel mai bine ar fi montezi aparatul de aer conditionat in hol. Astfel, aerul rece va circula in toata casa, fara sa se simta temperatura foarte scazuta doar intr-o singura camera. Este o varianta mai sigura, una care te poate scuti de probleme de sanatate.

Aici mai apare insa o discutie, una extrem de importanta: categoriile de aparate de aer conditionat. Unele au o putere mai mare de racire, altele mai mica, unele aparate sunt facute pentru spatii mai mari - vile si apartamente cu patru camere, altele sunt potrivite pentru spatii mai mici - precum garsonierele si apartamente cu doua camere.

La cumpararea unui amparat de aer conditionat trebuie sa acorzi atentie capacitatii de racire a acestuia, exprimata in BTU (British Thermal Unit). Astfel, nu cumpara un model care nu face fata locuintei tale, dar nici unul care este prea puternic si in mod cert mai scump.

Pe langa capacitatea de a raci si de a incalzi, unele aparate de aer conditionat vin si cu cateva elemente in plus ce difera in functie de producator. Atentie la aparatele pe care le gasiti la preturi mici, ale unor producatori de care nu ati mai auzit sau cu denumiri de branduri care va pot face sa credeti ca sunt falisficate - acestea de cele mai multe ori nu ofera o garantie si nici performanta.

Caracteristicile suplimentare - un plus binevenit

Cele mai performante aparate de aer conditionat, pe langa un aspectul modern, vin si cu functii suplimentare. Asadar, ele pot detine un filtru impotriva impuritatilor si a bacteriilor din aer. Unele sunt adaptate si persoanelor cu sensibilitate ridicata, astfel incat se pot folosi si de catre persoanele care sufera de alergii.

In plus, exista si modele care au dezumidificator inclus, care au functii de pornire automata la o anumita ora, sisteme de reglare a temperaturii automata (program zi-noapte) sau sisteme cu timer.

Kit-ul de instalare trebuie cumparat separat?

Pe piata exista o varietate de comercianti care vand aparate de aer conditionat, iar pachetele ce pot fi achizitionate difera de la un producator la altul.

De regula, brandurile mai mici au si kit-uri de instalare incluse in pret, pentru a atrage cat mai multi clienti. Brandurile mari, in schimb, au kit-uri ce de obicei se achizitioneaza doar separat fata de de aparat, la costuri suplimentare.

De cele mai multe ori, aceste kit-uri se regasesc in oferta firmei care comericalizeaza si monteaza aparatele si constau in suportul aparatului si mai multe tevi.

Inainte de a pleca la cumparaturi pentru un aparat de aer conditionat, fii atent si la aceste detalii.

Preturi reduse si oferte cu instalare inclusa?

Asa cum se intampla in cazul multor produse electronice si electrocasnice, de-a lungul anului exista perioade cand preturile scad si cand poti face o achizitie buna, beneficiind de promotii sau de reduceri considerabile la pretul initial.

In cazul aparatelor de aer conditionat, perioada ce trebuie evitata este vara, deoarece fiind foarte multe cereri, comerciantii de obicei cresc preturile.

Primavara si toamna, in schimb, sunt perioade cand se practica cele mai multe reduceri!

O alta oferta posibila este cea cu instalare gratuita. Atentie la seriozitatea celor care fac montajul deoarece uneori, fiind un serviciu "bonus" pot sa fie neglijenti sau neatenti.

Pe internet pot fi gasite diverse pareri si de experiente, unele bune sau mai putin bune, deci o parere obiectiva este greu de facut. Exista pareri preconcepute in privinta faptului ca aceste servicii de montaj aer conditionat sunt foarte scumpe, dar nu este deloc asa.

Daca nu poti gasi un aparat cu montare inclusa, vei putea gasi oferte ale service-urilor specializate care se ocupa de montaj si de finisajul dupa instalare.

Asadar, in functie de perioada anului in care faci achizitia, te poti bucura si de economii. Nu uita sa ai in vedere tipul de aparat pe care il alegi, brandul si capacitatea acestuia de racire. Astfel de caracteristici trebuie cautate in functie de locuinte si de buget.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aparate aer conditionat, #oferta aer conditionat, #instalare aer conditionat , #Stiri Casa