Prețul chiriilor a explodat. Prognozele specialiștilor: "Nici nu se vor ieftini". Cât costă o garsonieră în centrul Bucureștiului

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 22:25
471 citiri
Prețul chiriilor a explodat. Prognozele specialiștilor: "Nici nu se vor ieftini". Cât costă o garsonieră în centrul Bucureștiului
Prețurile chiriilor au explodat în marile centre universitare FOTO: Pixabay.com

Prețurile chiriilor au explodat în ultima perioadă. De la săptămână la săptămână, proprietarii adaugă 10, 20, chiar 30 de euro la apartamentele pe care vor să le închirieze.

O garsonieră în zonele din marginea Bucureștiului costă în jurul sumei de 300 de euro. Și nu vorbim despre o locuință luxoasă. De garsonierele din centrul Capitalei, greu de mai poți atinge. Chiria ajunge la 350 - 400 de euro. Sau mai mult.

Un apartament cu 2 camere costă 400 de euro, chiar 450. Cele din zona de nord sunt și mai scumpe. Se închiriază cu 450, 500 de euro.

Pentru Ziare.com, Cosmin Gîță, manager de vânzări, a explicat de ce s-au scumpit apartamentele de închiriat.

Cerere mai mare decât oferta

"Din punctul meu de vedere, motivul real pentru care au crescut chiriile la locuințe, indiferent că sunt vechi sau nu, este pentru că în momentul de față pe piață au rămas puține locuințe de închiriat. Și cererea e mare.

Așadar, fiind puține apartamente, garsoniere și vile de închiriat, proprietarii majorează prețul", explică Cosmin Gîță.

A scăzut ritmul achiziționării locuințelor

"Suntem în scădere cu numărul de locuințe noi achiziționate cu scopul principal de a le închiria. Acum înregistrăm 2 apartamente pe săptămână, să spun cam 8-10 pe lună, dar nu este ritmul cu care eram învățați", spune managerul de vânzări.

Proprietarii nu au fost încurajați să achiziționeze apartamente

"Proprietarii nu prea au mai fost încurajați să achiziționeze locuințe pe care să le închirieze, pentru că deja nu a mai fost vorba despre un business.

De exemplu, dacă cumpără acum un apartament, cu ROBOR-ul crescut și toate astea, rata locuinței e foarte posibil să fie mai mare decât ar putea să obțină din chirie. Și cam aceasta este explicația", a punctat managerul de vânzări.

Le e mai comod să stea cu chirie

"Atunci când ai nevoie de o locuință, vrei să te muți rapid și nu îți permiți să îți achiziționezi una sau poate nu ai curaj să faci pasul cel mare (din cauza prețurilor ridicate), preferi să închiriezi ceva. Este cumva mai simplu", adaugă specialistul.

Chiriile nu se vor ieftini

"În perioada următoare, chiriile nu se vor ieftini. Ba chiar se vor scumpi. Un alt motiv important care duce tot acolo, adică la creșterea chiriilor, este că nu se mai acordă autorizații de construcție.

Pe zi ce trece, de la lună la lună, de la ...citeste mai departe despre "Prețul chiriilor a explodat. Prognozele specialiștilor: "Nici nu se vor ieftini". Cât costă o garsonieră în centrul Bucureștiului" pe Ziare.com

#chirii, #scumpe, #intoarcere, #studii, #studenti, #preturi apartamente , #Stiri Casa

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
  2. Se schimbă programul Prima Casă. Documentele la care se renunță din acest an
  3. TOP 7 cadouri de vară pentru copii
  4. Tipuri de garduri din beton: care este opțiunea potrivită pentru curtea ta?
  5. TOP 5 detalii de care să ții cont când vrei un set de canapele living
  6. Top 5 atracții turistice din Madeira: experiențe de neuitat pe insula eternei primăveri
  7. Cele mai utilizate plante medicinale: Sfaturi din bătrâni și obiceiuri sănătoase
  8. 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre epilat