Centrale termice potrivite pentru fiecare locuinta

Joi, 03 Septembrie 2020, ora 17:30
3734 citiri
Centrale termice potrivite pentru fiecare locuinta

Fiecare locuinta trebuie sa beneficieze de un confort termic optim pentru ca locatarii acesteia sa se bucure de o sanatate optima indiferent de temperaturile exterioare. Chiar daca in ultimul timp tot mai mult iau avant sistemele de incalzire prin panouri fotovoltaice, trebuie spus ca in Romania inca este nevoie de investitii serioase pentru astfel de sisteme de incalzire. Prin urmare cei mai multi opteaza pentru sisteme de incalzire pe baza de centrale termice.

Din fericire oferta de astfel de sisteme de incalzire este foarte numeroasa si foarte diversificata. Investitia intr-un astfel de sistem de incalzire este de asemenea accesibila unui numar important de oameni, iar eficienta acestor sisteme de incalzire recomanda o centrala termica, indiferent de tipul acesteia.

Cum facem alegerea in cazul unei centrale termice?

Chiar daca este foarte bine ca pe piata centralelor termice exista foarte multe modele, tipuri si brand-uri, atunci cand trebuie sa ne oprim asupra uneia avem o adevarata provocare. Tocmai de aceea este foarte important sa stim care sunt punctele de la care pornim pentru a alege centrala termica perfecta pentru locuinta noastra.

Primordial este sa avem in vedere suprafata care urmeaza sa aiba nevoie de incalzire cu ajutorul centralei termice. Daca pentru apartamente putem opta pentru centrale termice cu o putere mai mica, trebuie spus ca pentru casele cu o suprafata mare este nevoie de centrale termice cu o putere mult mai mare. Doar astfel poti beneficia de confortul termic dorit in fiecare dintre aceste variante de locuinte.

Tot pornind de la suprafata care urmeaza sa aiba nevoie de sistemul de incalzire trebuie sa fie facuta alegerea agentului termic folosit. Pe piata poti gasi centrale pe gaz, centrale electrice si centrale pe combustibil solid. In cazul centralelor termice pe combustibil solid vorbim despre combustibili precum lemnul, peleti sau carbune. Daca pentru locuintele de tip apartament centralele pe caz sunt adesea cea mai buna alegere, atunci cand vorbim despre o casa sau despre un imobil cu multe etaje cea mai buna solutie poate fi reprezentata de modelele de centrale pe lemne sau pe carbune.

Eficienta centralei termice pe care urmeaza sa o montezi in locuinta ta trebuie sa fie un alt criteriu extrem de important. Fara doar si poate ca iti doresti cel mai bun raport al consumului si al confortului termic atunci cand ai montat o centrala termica. Tocmai de aceea trebuie sa te apleci cu maxima atentie asupra eficientei centralelor termice si sa cumperi o centrala termica cat mai eficienta in privinta consumului. Pentru modelele de centrale electrice este indicat sa optezi pentru categoriile A si A+, pe cand pentru centralele pe gaz categoria cea mai buna este ErP.

Unde gasim centrala termica ideala?

Astazi putem gasi centrale termice in foarte multe magazine, fie ca vorbim despre magazine fizice, fie ca vorbim despre magazine online. Ce este foarte important de retinut atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei centrale este ca cea mai buna solutie o reprezinta un magazin specializat. Atunci cand alegem un magazin specializat in sisteme de incalzire si accesorii putem avea certitudinea faptului ca vom beneficia de produse de calitate si de garantie pentru orice tip de centrala termica.

Mai mult, vom putea face alegerea dintr-o mare varietate de modele si brand-uri de centrale termice, indiferent daca alegem un model pe gaz, centrale elecrice sau centrale pe lemne. Si un mare plus il constituie asistenta tehnica de specialitate de care ne putem bucura alegand un astfel de magazin specializat atunci cand vine vorba despre centrale termice. Fie ca ai nevoie de un sistem de incalzire pentru un apartament, fie ca locuiesti la casa, Aleroma poate fi oricand magazinul ideal pentru achizitionarea unei centrale termice. Mai multe informatii poti gasi pe www.aleroma.ro.

#centrale termice romania , #Stiri Casa