Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele mai scumpe si cele mai ieftine chirii din marile orase care asteapta studenti

Cele mai scumpe si cele mai ieftine chirii din marile orase care asteapta studenti

Chiriile in marile centre universitare - Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi - incep de la putin peste 100 de euro pentru o garsoniera si ajung chiar si la 1.000 de euro, pentru un apartament cu trei camere situat intr-o zona centrala, arata un studiu recent.

In Capitala, zona cu cele mai mari preturi pentru inchirierea unei garsoniere este Lipscani, unde suma medie solicitata pentru o asemenea proprietate este de 450 de euro pe luna.

Pe locul al doilea in clasament se situeaza Splaiul Unirii si Aviatiei, unde pretentiile proprietarilor ajung la 425 si, respectiv, 400 de euro pe luna, se arata intr-un studiu imobiliare.ro.

La polul opus, cele mai ieftine garsoniere pot fi gasite in zonele Ferentari, Fundeni si Baicului, unde un client ar trebui sa scoata din buzunar 140, 143 si, respectiv, 153 de euro pe luna.

Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, cele mai scumpe proprietati sunt disponibile spre inchiriere in zonele Amzei (650 de euro pe luna), Primaverii (566 de euro pe luna) si Herastrau (540 de euro pe luna).

Pe de alta parte, cele mai ieftine apartamente cu doua camere pot fi gasite in Balta Alba (190 de euro pe luna), Andronache (203 euro pe luna) si Alexandriei (208 euro pe luna).

In ceea ce priveste apartamentele cu trei camere, cele mai mari preturi sunt practicate in zonele Nordului (unde valoarea medie de listare ajunge la 950 euro pe luna), Piata Victoriei (800 euro pe luna) si Primaverii (750 de euro pe luna).

Cele mai accesibile locuinte de acest tip pot fi inchiriate in zonele Piata Resita (264 de euro pe luna), Pache Protopopescu (275 euro pe luna), dar si Rahova (279 de euro pe luna).

In Cluj-Napoca, pretul mediu solicitat pentru o garsoniera din arealul semicentral ajunge la 450 de euro pe luna, nivel similar cu cel de pe Lipscani, in Bucuresti.

Pe locul al doilea in clasamentul celor mai ridicate chirii pentru acest tip de locuinte se afla, potrivit Imobiliare.ro, zona calea Turzii (260 de euro pe luna), urmata de cartierul Andrei Muresanu (255 de euro pe luna).

Cele mai accesibile preturi pot fi gasite insa in zonele Dambul Rotund (108 euro pe luna), Baciu (138 de euro pe luna) si Grigorescu (149 de euro pe luna), mai arata studiul.

Pentru potentialii chiriasi, zonele cu cele mai scumpe apartamente cu doua camere sunt Borhanci (600 de euro pe luna) si Bulgaria (500 de euro pe luna). Cele mai accesibile preturi pot fi gasite insa in Aurel Vlaicu (225 de euro pe luna) si Dambul Rotund (235 de e ...citeste mai departe despre "Cele mai scumpe si cele mai ieftine chirii din marile orase care asteapta studenti" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1517 ori