Ce trebuie sa stii pentru a folosi eficient dezinfectanti profesionali?

Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 15:21
1007 citiri
Ce trebuie sa stii pentru a folosi eficient dezinfectanti profesionali?

Se spune ca produsele de calitate sunt cele care isi fac cu siguranta "treaba", iar acest lucru este valabil si in cazul dezinfectantilor. Astfel, pentru mediile de lucru care presupun activitati ale angajatilor in spatii inchise, dar si pentru cele care presupun un flux ridicat de persoane, este important sa apelezi la dezinfectanti profesionali, care impiedica raspandirea de agenti patogeni si reduc riscul infectiilor.

Poate ca ai luat toate masurile necesare de siguranta, ai echipe care sunt la curent cu toate bunele practici de igiena, precum si un plan bine pus la punct. Toate acestea "dau bine" pe hartie, insa ai acces la cei mai buni dezinfectanti profesionali? Descopera gama de produse 5K de pe dezinfectanti.ro, producator si comerciant autohton de astfel de produse cu eficienta demonstrata!

Ce sunt dezinfectantii profesionali?

Exista multe produse pe piata, mai ales dupa inceperea pandemiei, insa o parte dintre acestea sunt eficiente doar impotriva anumitor tipuri de microorganisme. Spre exemplu, unele sunt ideale pentru a combate fungii, pe cand altele pentru eliminarea bacteriilor. In schimb, daca optezi pentru dezinfectantii 5K, vei descoperi un produs cu o larga paleta de utilizari, care beneficiaza atat de putere de actiune bactericida, cat si virucida sau fungicida.

Eficienta produselor de dezinfectare depinde atat de substantele active si concentratiile acestora, precum si de conditiile de folosire, de timpul de expunere sau de temperatura. De aceea, este foarte important sa citesti cu atentie eticheta de instructiuni inainte de a folosi aceste produse, pentru a garanta eficienta lor.

Spre exemplu, dezinfectantii 5K sunt eficienti atat in conditii de murdarie, cat si de curatenie. Acest lucru inseamna ca pot fi folositi oricand, fara a trebui sa te speli cu apa si sapun inainte de operatiunea de dezinfectare.

Astfel, in medii industriale, unde angajatii nu au intodeauna acces la chiuvete, in scoli, spitale, clinici sau alte institutii, este important sa asiguri cea mai buna metoda de preventie a raspandirii microorganismelor cu potential periculos: dezinfectantii profesionali 5K de la Dezinfectanti.ro!

Ce sunt microorganismele?

Aceste entitati biologice de dimensiuni reduse pot fi intalnite in orice mediu. Ele nu cauzeaza neaparat boli, ba chiar unele au si functii de protectie pentru om, precum microorganismele intalnite in tractul digestiv.

In schimb, alte astfel de organisme pot fi purtatoare de agenti patogeni sau pot face parte din ciclul de dezvoltare a acestora. Pentru combaterea lor, au fost dezvoltate mai multe produse cu proprietati antimicrobiene, care fie distrug capacitatea de multiplicare a acestora, fie le inactiveaza, reducand astfel total riscul de transmisie. Din acest grup de substante fac parte antibioticele, conservantii, dar si produsele de dezinfectare.

Exista vreo posibilitate ca astfel de produse sa contribuie la cresterea rezistentei agentilor patogeni?

Desi, teoretic, acest lucru este posibil, va fi nevoie de conditii optime pentru ca microorganismele precum virusurile sau bacteriile sa dezvolte imunitate in fata dezinfectantilor de inalta calitate.

Spre exemplu, microorganismele pot deveni imune la anumite substante doar prin expunerea repetata la doze non-letale, la concentratii mici sau in alte conditii, care pot fi reproduse doar in laboratoarele de specialitate.

Prin urmare, este important sa te asiguri ca folosesti dezinfectanti profesionali de mare calitate, care garanteaza eliminarea agentilor patogeni de pe tegumente sau suprafete, fara a conduce la riscuri suplimentare. Intra pe Dezinfectanti.ro, descopera ofertele avantajoase si comanda online cele mai bune produse de dezinfectare!

#dezinfectanti , #Stiri Casa