Ce drepturi au romanii executati silit si evacuati din case - Sfatul avocatului

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 07:39
1565 citiri
Ce drepturi au romanii executati silit si evacuati din case - Sfatul avocatului
Foto: Arhiva Ziare.com

Fenomenul evacuarilor din imobilele personale a devenit tot mai frecvent, avand in vedere ca au crescut in ultima vreme executarile silite pornite de catre banci, dar si cele realizate de catre recuperatorii de creante.

Trebuie sa stim ca, daca am ajuns in situatia de a fi evacuati, avem drepturi, putem sa blocam evacuarea, sa o amanam sau chiar sa o anulam in anumite conditii.

De asemenea, executorii judecatoresti nu au dreptul sa evacueze in orice clipa din zi si din noapte: trebuie respectate anumite proceduri.

De exemplu, este important de stiut ca nu se pot face evacuari in perioada 1 decembrie - 1 martie.

Codul de Procedura Civila instituie astfel o protectie, evident insuficienta, in articolul 896 si anume: "Nicio evacuare din imobilele cu destinatie de locuinta nu poate fi facuta de la data de 1 decembrie si pana la data de 1 martie a anului urmator, decat daca cel in cauza face dovada ca, in sensul dispozitiilor legislatiei locative, el si familia sa nu au la ...citeste mai departe despre "Ce drepturi au romanii executati silit si evacuati din case - Sfatul avocatului" pe Ziare.com

#drepturi executare silita, #drepturi evacuare, #evacuare casa lege , #Stiri Casa