Cat si unde s-au mai scumpit apartamentele. Care este orasul cu cele mai mari cresteri de preturi

Joi, 05 Iulie 2018, ora 11:16
1599 citiri
Cat si unde s-au mai scumpit apartamentele. Care este orasul cu cele mai mari cresteri de preturi
Foto: Ziare.com

Ritmul de crestere a preturilor apartamentelor a incetinit vizibil in ultima perioada, astfel ca piata imobiliara intra intr-o etapa de stabilizare.

Dupa o scadere de 1,2% in luna iunie, pretul mediu solicitat se situeaza la o valoare de 1.200 de euro pe metru patrat util, arata Imobiliare.ro.

Aceasta valoare este cu doar 3,1% mai mare decat cea consemnata la inceputul anului, un ritm de crestere considerabil mai lent decat in aceeasi perioada a anului trecut.

De remarcat este faptul ca cel mai mare ritm de crestere in prima jumatate a acestui an a fost consemnat in Brasov.

Bucuresti

Luna trecuta, pretentiile vanzatorilor de apartamente din Bucuresti s-au majorat usor, respectiv cu 0,4%, de la 1.328 la 1.333 de euro pe metru patrat util. Aceasta crestere este foarte apropiata de cea consemnata anul trecut.

Preturile din Capitala au avut, pana acum, un ritm de crestere mai temperat comparativ cu alte orase (Cluj-Napoca sau Timisoara), iar veniturile si cererea mai mari de aici sunt percepute ca fiind in masura sa mai absoarba cresteri.

Brasov

Dupa o crestere de 2,8% consemnata pe parcursul lunii iunie (de la 1.048 la 1.077 de euro pe metru patrat util), orasul de la poalele Tampei se situeaza pe primul loc in clasamentul ritmului scumpirilor in prima jumatate de an.

Interesant este ca, in vreme ce locuintele din blocurile vechi s-au apreciat cu 2,1% in ultima luna (pana la 1.068 euro pe metru patrat util), cele noi au consemnat un salt de peste 4.4%, atingand pragul de 1.100 euro pe metru patrat util. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, locuintele din Brasov sunt cu 12,7% mai scumpe.

Cluj-Napoca

Tendinta de incetinire a cresterii preturilor este, de departe, cea mai evidenta in capitala Transilvaniei: daca in prima jumatate a anului trecut apartamentele disponibile spre vanzare in Cluj-Napoca s-au scumpit cu nu mai putin de 10%, in acest an, ritmul de crestere este la jumatate.

Apartamentele din Cluj-Napoca raman insa cele mai scumpe din tara, cu o valoare medie consemnata de 1.522 de euro pe metru patrat util, la finalul lui iunie.

Constanta

Apartamentele scoase la vanzare in Constanta s-au apreciat cu 0,8% in luna iunie (de la 1.147 la 1.156 de euro pe metru patrat), valoarea prezenta fiind cu 5,6% mai ridicata decat cea inregistrata de indicele Imobiliare.ro in ianuarie. Locuintele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,3% in iunie (de la 1.145 la 1.142 de euro pe metru patrat util), iar cele noi s-au scum ...citeste mai departe despre "Cat si unde s-au mai scumpit apartamentele. Care este orasul cu cele mai mari cresteri de preturi" pe Ziare.com

#scumpiri apartamente, #preturi apartamente , #Stiri Casa

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
  2. Se schimbă programul Prima Casă. Documentele la care se renunță din acest an
  3. TOP 7 cadouri de vară pentru copii
  4. Tipuri de garduri din beton: care este opțiunea potrivită pentru curtea ta?
  5. TOP 5 detalii de care să ții cont când vrei un set de canapele living
  6. Top 5 atracții turistice din Madeira: experiențe de neuitat pe insula eternei primăveri
  7. Cele mai utilizate plante medicinale: Sfaturi din bătrâni și obiceiuri sănătoase
  8. 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre epilat