Casele abandonate din satele românești: "Când vrei să le cumperi au prețuri de zici că sunt vile de lux."/ "E imaginea țării"

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 21:43
75 citiri
Casele abandonate din satele românești: "Când vrei să le cumperi au prețuri de zici că sunt vile de lux."/ "E imaginea țării"
Casă abandonată FOTO Facebook/ Mutat la țară- viața fără ceas

Românii care au achiziționat în ultimii ani proprietăți la țară au avut de ales între a ridica o casă de la zero sau au ales una gata construită.

Unii preferă casele tradiționale, deși acestea implică cheltuieli importante pentru recondiționare.

În cele mai multe zone rurale din România, multe proprietăți sunt abandonate. Cei care le cumpără de obicei aleg să demoleze clădirile deteriorate de vreme, dacă prețul de vânzare este unul rezonabil.

Subiectul a fost comentat în mediul online, după ce o membră a unui grup dedicat vieții la țară a postat câteva poze cu case abandonate, referindu-se la "partea tristă a oricărui sat".

"Deși nu prea postez, nu este zi în care să nu "răsfoiesc" grupul. Pentru mine, casa de la sat este asemeni unei guri de aer proaspăt de care fără să realizez, am devenit dependentă. Însă azi, nu despre căsuța noastră vreau să postez, ci despre partea tristă a oricărui sat: casele abandonate. Fără nici un alt comentariu, imaginile vorbesc de la sine", a scris aceasta pe grupul Mutat la țară- viața fără ceas.

"Numărul celor interesați de viața rurală va fi în creștere"

În comentarii, membrii grupului au încercat să explice fenomenul.

"Nu poți trăi doar din agricultură de subzistență, în satul care a devenit a două casă, oamenii au porci (unul pentru ei, 2 poate de vânzare), 2 vaci, grădina de legume, terenuri cu cartofi.Soția muncește că o roabă la toate acestea, bașcă pasaret, copii, soțul face naveta 50km, pleacă pe întuneric, se întoarce pe întuneric. Copii lor credeți că vor alege această viață??? Lipsa de locuri de muncă, sărăcia, lipsa de perspective îi va împinge spre alte locuri, la oraș sau mai degrabă afară, nu îi poți condamnă, satul românesc nu le oferă nimic în afară birturilor la fiecare colț de stradă."

"Istoria e ciclică, interesul pentru viața la țara parcă se simte între tineri, și sunt sigură că nu peste mult, numărul celor interesați de viața rurală, va fi în creștere!"

"Viață la sat nu e ușoară, e muncă multă și nu toată lumea poate lucra dând din taste, fiind IT-ist.

Oamenii satului, cei tineri, au aflat că pot avea un trăi mai ușor, fără să stea în soare, fără să aștepte ploi și fără piele crăpată de muncă, fără concediu, cu animale și pământ de îngrijit, așa că acesta este rezultatul, nu doar în România, ci mai oriunde prin lumea ...citeste mai departe despre "Casele abandonate din satele românești: "Când vrei să le cumperi au prețuri de zici că sunt vile de lux."/ "E imaginea țării"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#case abandonate, #Romania, #sate, #preturi, #imagine , #Stiri Casa