Care sunt beneficiile designului biofilic. Metode de a-l include în stilul tău de amenajare a locuinţei sau a spaţiului de lucru ANALIZĂ

Luni, 24 Aprilie 2023, ora 04:53
170 citiri
Care sunt beneficiile designului biofilic. Metode de a-l include în stilul tău de amenajare a locuinţei sau a spaţiului de lucru ANALIZĂ
"Indiferent că vorbim despre plante sau texturi naturale, acestea pot fi un început potrivit pentru a aduce natura în locuința ta" FOTO Unsplash.com

Poate nu ne permitem să avem grădina mult visată sau poate ne dorim să interacţionăm cu natura cât mai mult şi, iată că, graţie plantelor în ghiveci şi decoraţiunilor, ne putem amenaja încăperea de aşa manieră încât poţi crede că trăieşti într-o pădure ecuatorială.

De asemenea, potrivit specialiştilor, accelerarea degradării mediului natural și epuizarea resurselor naturale au dat naștere la câteva soluții sustenabile de construcție, dar și de amenajare. Astfel, "a apărut o soluție care să îndeplinească această nevoie, chiar în confortul propriei case.

Este vorba despre designul biofilic, care poate fi integrat atât în locuințe, cât și în spațiile de birouri, având multiple beneficii asupra sănătății", se arată într-o analiză storia.ro.

Ce înseamnă design biofilic şi care sunt beneficiile

"Designul biofilic este o abordare contemporană în amenajarea interioară, care aduce natura în clădirile moderne. Mai exact, acesta se referă la includerea elementelor inspirate din natură în orice tip de amenajare.

Indiferent că vorbim despre plante sau texturi naturale, acestea pot fi un început potrivit pentru a aduce natura în locuința ta".

Pe lângă aspectul cu totul deosebit pe care îl conferă spațiului, designul biofilic are și numeroase beneficii, conform unui studiu publicat în National Library of Medicine:

reducerea stresului;reducerea nivelului tensiunii arteriale și a ritmului cardiac;creșterea productivității;îmbunătățirea capacității de concentrare.

Dimensiuni şi principii

Prima dimensiune a designului biofilic este cea organică. Aceasta presupune utilizarea directă și indirectă a formelor și geometriilor ce redau afinitatea umană pentru natură, în mediul construit, potrivit analizei.

"În ceea ce privește utilizarea directă, aceasta se referă la includerea în design a elementelor mediului natural, precum lumina, plantele, animalele și ecosistemele naturale, iar atunci când vorbim despre utilizarea indirectă, ne referim, de fapt, la modul de îngrijire a plantelor din ghivece, a fântânilor ambientale și a acvariilor".

Cea de-a doua dimensiune a designului biofilic se referă la amplasamentul și dimensiunea elementelor naturale, astfel încât să creeze un peisaj inedit, care să devină parte integrantă din identitatea proprietarului.

Principiile care stau la baza acestui design:

Mobilier din materiale natural ...citeste mai departe despre "Care sunt beneficiile designului biofilic. Metode de a-l include în stilul tău de amenajare a locuinţei sau a spaţiului de lucru ANALIZĂ" pe Ziare.com

#locuinte, #birouri, #storia ro, #natura, #lemn, #plante , #Stiri Casa

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. O nouă "ofertă specială" pe piața imobiliară din Cluj. Cum arată garsoniera de 14,5 mp care costă aproape 100.000 de euro
  2. Rejuvenare facială profundă: avantajele tratamentului cu laser CO2
  3. Cum organizezi o petrecere la piscină care să fie memorabilă?
  4. 5 sfaturi pentru o sarcină fără probleme
  5. Cum să îți alegi fardul de pleoape în funcție de culoarea ochilor
  6. De ce este importantă crema de noapte în rutina zilnică de îngrijire a pielii
  7. Tehnici de tăiere și modelare a metalului: laser vs. jet de apă vs. plasmă
  8. 5 tipuri de căzi pentru baie: care sunt principalele diferențe dintre ele?
  9. Cum să te pregătești în mod sustenabil pentru concediu?
  10. Cum să alegi volumul potrivit pentru extensiile tale de gene: mic ghid pentru clienți