Biomasa - solutie economica si ecologica pentru incalzire

Joi, 02 Februarie 2017, ora 18:17
6610 citiri
Biomasa - solutie economica si ecologica pentru incalzire

Biomasa este prima si cea mai importanta forma de energie utilizata de om odata cu descoperirea focului. Este resursa regenerabila cea mai abundenta de pe planeta, un combustibil derivat din plante si animale.

Biomasa se obtine din deseurile si reziduurile din agricultura, silvicultura si industriile conexe, precum si din deseurile industriale si urbane.

Un loc important si o istorie lunga in generarea de energie din biomasa revine industriei prelucrarii lemnului si a hartiei care produce o varietate de resturi de masa lemnoasa. Spre deosebire de combustibilii fosili care prin ardere sporesc cantitatea de CO2 din atmosfera, combustia biomasei lemnoase creaza un bilant nul in ceea ce priveste emisiile de CO2, deoarece cantitatea de dioxid de carbon eliberata prin arderea lemnului este exact cea asimilata de arbore in timpul cresterii.

Viessmann, unul dintre liderii internationali in producerea sistemelor de incalzire ofera clientilor sai sisteme pe combustibil lichid sau gazos (centrale murale si de pardoseala), sisteme care utilizeaza energia naturala (pompe de caldura, colectori solari) si, nu in ultimul rand, sisteme energetice pe combustibil regenerabil (cazane cu gazeificare ce folosesc bucati de lemne uscate si o gama larga de cazane automate pe biomasa in care se pot folosi combustibili solizi sau umezi).

Sistemele moderne de incalzire pe biomasa lemnoasa de la Viessmann sunt complet automatizate si echipate cu dispozitive de siguranta si unitati de control, pentru o functionare fiabila, eficienta si in conditii de siguranta.

Vitoflex 300-RF este un cazan automat pe combustibil solid, pentru peleti din lemn, aschii si spanuri din lemn, cu un continut de apa de maxim 35%. Este disponibil in variante de puteri de la 150 pana la 540 kW, fiind adecvat pentru constructiile noi si pentru modernizarea caselor multifamiliale. Cu sistemul sau patentat de ardere prin rotatie, cazanul pe lemne Vitoflex 300-RF asigura arderea avansata a lemnelor la cel mai inalt stadiu al tehnicii.

Proiectat pentru conditii de lucru solicitante (flexibilitate mare a combustibililor), cazanul pe lemn Vitoflex 300-UF este o noua inovatie tehnica ce permite arderea combinata deasupra si sub gratarul de alimentare a cazanului. Alimentarea cazanului poate fi facuta cu combustibili solizi cu un continut de apa de pana la 50%.

Toate elementele gratarului sunt realizate din piese turnate din otel inoxidabil cu pereti grosi de inalta calitate si rezistenti la temperaturi ridicate, iar focarul este captusit cu caramizi refractare presate si arse, cu un continut ridicat de argila, pentru o mai mare durabilitate.

Dotat cu tehnica Low NOx, Vitoflex 300-VF dispune de o camera de ardere construita astfel incat formeaza un sistem de stratificare a aerului pentru reducerea emisiilor de noxe. Disponibil intr-o gama de puteri de la 280 pana la 1700 kW, cazanul pe lemn este adecvat pentru arderea aschiilor din lemn de molid umede, peletilor sau resturilor de lemn, cu un continut de apa de pana la 45%

Incalzirea cu biomasa lemnoasa, combustibilul cel mai natural din lume, este o alternativa economica, eficienta si cu o contributie activa la protectia mediului inconjurator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#biomasa colutie economica incalzire, #viessmann solutie ecologica incalzire , #Stiri Casa