Cum a reușit o mamă rămasă văduvă să termine de una singură casa de renovat: "Am învățat să fac adeziv, să-l dau pe pereți, să pun izolație termică"

Joi, 18 Mai 2023, ora 22:00
53 citiri
Cum a reușit o mamă rămasă văduvă să termine de una singură casa de renovat: "Am învățat să fac adeziv, să-l dau pe pereți, să pun izolație termică"
Casa de care s-a ocupat singură FOTO Facebook/ Mutat la țară- viața fără ceas

Pentru mulți români construcția unei case rămâne doar un vis, în timp ce pentru unii este un proiect ambițios.

Problemele comune care apar pe parcurs sunt legate de costurile care se îndepărtează de cele inițiale si cresc, dar și găsirea unor meseriași serioși care să execute lucrări de calitate.

O parte dintre cei care își îndeplinesc visul împărtășesc experiențele în grupuri dedicate din mediul online.

Este cazul unei tinere mame care a început proiectul renovării unei case alături de soțul său, însă l-a terminat singură, după ce acesta și-a pierdut viața într-un accident aviatic, după cum a scris pe Facebook.

"Când ajungeam acasă puneam mâna pe sapă și tăiam iarba"

"Nu știu cum e la alții dar mie viața la casă, viața la țară mi-a oferit multiple oportunități de dezvoltare personală... Știu, poate sună pompos ceea ce scriu, însă nu e chiar așa. Și aș vrea să și explic la ce mă refer: în urmă cu 6 ani când ne-am mutat la casă, ne-am pus pe treabă să renovăm, ceea ce urma să fie căminul nostru. Îmi amintesc cu mare drag acea perioadă, eram însărcinată, lucram (reprezentat medical, pentru cei care nu știu despre ce este vorba, eram îmbrăcată elegant și mergeam la medici să le vorbesc despre medicamente) și când ajungeam acasă puneam mâna pe sapă și tăiam iarba, care apropo, era mai înaltă ca mine (eu având un pic peste 1.60).

Vreo lună și jumătate cât a durat renovarea am fost nevoiți să mâncăm grătare aproape zilnic, deoarece nu aveam unde să gătim efectiv.

Timpul a trecut, noi am reușit să renovăm cât să ne facem minimul necesar pentru un trai decent.

Îmi amintesc casa cu aspect ponosit, vopsită într-un bej combinat cu brâu maron/roșcat ... O să pun și o poză să se vadă diferența.

Și ajung la punctul de plecare din nou... Și anume oportunitățile ce ți le oferă traiul la țară.

Poți învăța multe lucruri și îți poți descoperi multe calități pe care nici nu bănuiești că le ai.

Și acum să dau câte ceva din casă."

"Soțul a decedat în accidentul aviatic din martie 2022"

"Când ne-am mutat la țară știam să fac multe lucruri, nu eram chiar străină de ceea ce aveam de făcut. Dar cu anii lucrurile au luat o întorsătură neașteptată în viața noastră... Soțul a decedat în accidentul aviatic din martie 2022 și m-am trezit într-o dimineață și mamă și tată pentru cele ...citeste mai departe despre "Cum a reușit o mamă rămasă văduvă să termine de una singură casa de renovat: "Am învățat să fac adeziv, să-l dau pe pereți, să pun izolație termică"" pe Ziare.com

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#mama, #vaduva, #ambitie, #constructie, #casa, #lucrari , #Stiri Casa