Coșuri de fum din ceramică, inox sau zidărie? Iată ce recomandă experții

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 16:59
406 citiri
Coșuri de fum din ceramică, inox sau zidărie? Iată ce recomandă experții
FOTO: cosurifum.ro

Daca ai gasit cosuri de fum din ceramica, inox si zidarie, dar nu stii care este cel mai indicat, acest ghid iti poate veni in ajutor. Atunci cand vorbim despre hornuri, prioritare sunt functionalitatea si siguranta pe care o confera sistemul de evacuare.

Pe de alta parte, nici estetica nu este de neglijat, dar intotdeauna este secundara dupa functionalitate. Tine cont: orice cos de fum achizitionezi, acesta trebuie sa fie certificat pentru a fi utilizat impreuna cu sistemul de incalzire de care dispui. Nu sunt permise exceptiile.

Ce beneficii iti poate oferi un cos de fum realizat din inox

Cosurile de fum din inox sunt recomandate de specialisti, pentru ca asigura o buna functionalitate a acestor sisteme de evacuare. Se pot supune atat precipitatiilor puternice si substantelor chimice, cat si temperaturilor extrem de mari, fara a suferi schimbari. Datorita inoxului, cosurile de fum au o greutate mica, ceea ce le face usor de manevrat si de montat chiar si in locuri unde exista dificultati. Flexibilitatea pe care o confera inoxul se regaseste si in fabricarea acestor sisteme de evacuare, motiv pentru care vei gasi cosuri de fum din inox la dimensiuni cat se poate de variate. Design-ul este si el unul placut, usor adaptabil la orice categorie de constructie. De regula, raportul dintre calitate si pret este unul satisfacator.

Cosurile de fum din ceramica: ce avantaje le recomanda

Despre cosurile de fum din ceramica se spune ca au o durata de viata egala cu cea a constructiei. In Europa de Vest, aceste sisteme de evacuare a gazelor rezultate in urma arderilor se folosesc de peste 50 de ani. Nu necesita izolatie ulterioara, sunt extrem de sigure si de rezistente si asigura evacuarea condensului in exteriorul cosului de fum, impiedicand patrunderea mirosului si a infiltratiilor in constructie. Cosurile de fum ceramice, premium, au o rezistenta sporita la acizii corozivi si o durabilitate peste care nu poti trece cu vederea. Rezistenta la autoaprindere este un avantaj esential care explica de ce atat de multi constructori folosesc aceste cosuri de fum in proiectele pe care le implementeaza cu atat de mult succes.

Renunta instant la ideea cosurilor de fum din zidarie

Cosurile de fum din zidarie sunt din vremurile mult apuse, din fericire. Nu se mai practica in zilele noastre, iar specialistii le exclud - complet - de pe lista de recomandari. Din nefericire, aceste hornuri au cauzat aparitia multor incendii de-a lungul timpului, ceea ce le face - complet - de evitat. Mai mult, sunt constructii grele, inflexibile, care favorizeaza aparitia coroziunii. Caramida NU este certificata pentru a fi utilizata in constructia cosurilor de fum, motiv pentru care este impactata direct de coroziune. Hornurile de acest tip nu pot fi utilizate pentru multa vreme si supun locuitorii spatiului la riscuri mult prea mari. Intretinerea este si ea anevoioasa, deci nu exista niciun motiv pentru care sa investesti in aceste sisteme.

CosuriFum, locul unde găsești sisteme profesionale, inclusiv coșuri de fum ceramică premium

Dacă vrei să creezi un ambient plăcut, confortabil și durabil, colaborează cu CosuriFum. Aici găsești cele mai bune sisteme profesionale de evacuare a gazelor arse, inclusiv cosuri de fum ceramica sau din inox. Specialiștii de la această firmă îți vor recomanda soluții personalizate pentru sistemul tău de încălzire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cosuri casa, #cosuri de fum , #Proiecte case