Case de milionari

Joi, 13 Septembrie 2007, ora 09:04
1918 citiri

1,2 milioane de euro se cere pentru o vila din Suceava, cea mai scumpa locuinta scoasa la vanzare in zona Moldovei. Casele de lux scoase la vanzare in marile orase ale Moldovei au preturi ametitoare.

Potrivit ofertei de la agentiile imobiliare, cea mai scumpa vila este la Suceava, pretul de vanzare fiind de 1,2 milioane de euro. Aceasta apartine unei persoane importante din Suceava, al carui nume este confidential.

"Va pot spune ca este la periferia Sucevei, intr-o zona rezidentiala de vile. A fost construita acum doi ani, are o suprafata desfasurata de 500 de metri patrati, parter, etaj, mansarda, toate utilitatile, piscina, jacuzi, tot ce vrei. Valoarea mare e data si de domeniul de 5.000 de metri patrati pe care se afla vila", spune Dan Zlei, directorul agentiei Aiti, care incearca sa-i gaseasca imobilului un cumparator. Pretul celorlalte case din Suceava aflate la vanzare variaza intre 40.000 si 300.000 de euro.

Iasi: Duplex de 500.000 de euro

Cea mai scumpa casa aflata la vanzare in Iasi costa un milion de euro. Imobilul are o suprafata totala de 700 de metri patrati si este situat intr-o zona centrala a orasului.

"Vila este noua, are doua piscine, una interioara si una exterioara, sauna si foisor. In plus, proprietarul doreste sa vanda imobilul complet utilat si mobilat", ne-a spus Alexandra Coser, de la agentia imobiliara Terra Real Estate.

Urmeaza in clasament doua vile de cate 600.000 de euro. Una este din perioada interbelica si se afla in Copou, iar cealalta este situata in centrul Iasiului, avand 220 de metri patrati.

"Preturile mari se justifica nu numai prin dotarile acestor vile ci si prin valoarea mare a terenurilor din zonele respective", explica Alexandra Coser. Ultimul loc pe podium este ocupat de un duplex din Bucium, care a fost scos la vanzare pentru 500.000 de euro.

Constructia este structurata pe patru nivele, are o suprafata utila de 400 de metri patrati si o gradina de 700 de metri patrati. Locuinta mai dispune de un garaj pentru doua masini. (Alina Busuioc)

Bacau: Cel mult 150.000 de euro

Agentii imobiliari din Bacau sustin ca, in momentul de fata, cele mai scumpe case scoase la vanzare valoreaza pana in 150.000 de euro. Recordul a fost batut anul trecut de o vila de pe strada Garii, pe care noul proprietar a platit 250.000 de euro.

"Vila are sapte camere, living, doua bai si toate utilitatile. Constructia este din caramida", a explicat Andrei Stanica, agent imobiliar. Proprietarii care vor sa-si vanda casele se plang ca gasesc greu clienti, deoarece majoritatea bacauanilor cauta terenuri la marginea orasului pe care sa-si ridice vile. (Olimpia Filip)

Neamt: Case pe malul lacului

In Piatra Neamt, cea mai scumpa vila aflata la vanzare se gaseste in centrul orasului si costa 485.000 de euro. Locuinta are 14 camere, 480 de metri patrati, curte de 500 de metri patrati, centrala termica si se preteaza la activitati de productie, gradinita, cabinete sau pensiune.

In top urmeaza doua vile din zona Ursuleti, la iesirea din oras spre Bicaz, pe malul lacului de acumulare Batca Doamnei, pretul cerut de proprietari fiind de 350.000, si, respectiv, 280.000 de euro.

"Clienti pentru vile nu prea sunt. Omul si-o face pentru a locui in ea, nu s-o vanda. Au mai fost cazuri de afaceristi intrati in faliment si care le-au pierdut pentru ca erau gajate la banci", ne-a spus reprezentantul unei agentii imobiliare din Piatra Neamt. (Dan Sofronia)

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=322419>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.