Ciudate, unice, grotesti! Case fantastice din toata lumea

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
7750 citiri
Ciudate, unice, grotesti! Case fantastice din toata lumea
Casa OZN din Taiwan

Imaginati-va cum ar arata in mijlocul blocurilor gri din Bucuresti una dintre casele de mai jos. Mai mult, imaginati-va cum ar fi sa locuiti intr-o cladire in forma de pantof, OZN sau...ciuperca.

Casa Sutyagin

Locuinta de 13 etaje si 44 de metri inaltime construita de omul de afaceri Nikolai Petrovich Sutyagin a fost cunoscuta ca fiind cea mai inalta casa din lemn din lume, relateaza Gadgetoz.com. Sau cel putin din Rusia.

Familia Sutyagin a lucrat la aceasta casa timp de 15 ani, incepand cu 1992, fara sa aiba vreun plan pe hartie sau vreo autorizatie de constructie.

Structura s-a deteriorat in perioada petrecuta de Dl. Sutyagin in inchisoare, ajuns acolo in urma unor afaceri dubioase. In 2008, cladirea a fost etichetata de oras ca fiind "focar de incendiu", luandu-se decizia demolarii acesteia.

Pe 26 decembrie 2008, turnul a fost daramat, iar restul casei a fost demontata manual pe parcursul a sase luni.

Waldspirale

Waldspirale este o cladire rezidentiala din Darmstadt, Germania, construita in 1990. Numele cladirii inseamna "spirala de padure", ceea ce reflecta atat planul general al constructiei, cat si faptul ca are un acoperis inverzit.

Waldspirale a fost gandita de artistul austriac Friedensreich Hundertwasser si realizata de arhitectul Heinz M. Springmann. Lucrarile de constructie au fost finalizate in anul 2000.

Casele OZN

Casele OZN Sanzhi puteau fi gasite in orasul taiwanez New Taipei, unde formau un cartier de locuinte in forma de capsule. Cladirile semanau cu locuintele futuriste, care au fost la un moment dat la moda in Taiwan.

Casa Ciuperca

Casa Ciuperca, sau Casa din Copac, este o locuinta ornamentala si foarte sofisticata, construita de arhitectul Terry Brown in cartierul Hyde Park din Cincinnati, Ohio.

Realizata intre 1992 si 2006, aceasta a fost casa alternativa a arhitectului, pana la moartea sa, in 2008. Amplasata in intersectia aglomerata dintre Erie si Tarpis Ave, cladirea a ajuns un simbol al orasului si una dintre cele mai cunoscute din lume.

Casa Pantof a lui Haines

Dupa cum probabil ca ati ghicit, aceasta locuinta sub forma de pantof a fost construita de un vanzator de incaltaminte. Realizata de Mahlon Haines, in 1948, pe Autostrada Lincon din Pennsylvania, casa a avut initial un scop publicitar.

Ulterior locuinta a fost inchiriata, iar acum este deschisa pentru vizitatori. Mai nou, se afla pe Strada Casei Pantof.

#case celebre, #arhitecti celebri, #case ciudate, #modele case , #Modele case