Casele titanilor din IT. Vezi unde locuieste fondatorul Facebook

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 08:37
2998 citiri
Casele titanilor din IT. Vezi unde locuieste fondatorul Facebook

Liderii marilor companii de IT din lume locuiesc in case somptuoase si inteligente, locatii care contrasteaza mult fata de modul in care lumea ii vede de obicei - in spatele unui birou anost sau la intalniri de afaceri.

Pentru cei care vor sa vada unde se odihnesc titanii lumii tehnologice care ne schimba viata cotidiana prin oferta de jocuri si tehnologii noi care schimba modul in care interactionam, CNBC a realizat o lista cu casele somptuoase ale unora din cei mai importanti oameni din lumea IT.

Vezi mai jos, cum arata casa lui Marck Zuckerberg sau al vice-presedintelui Google:

Mark Zuckerberg, Facebook

Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, unul din cei mai populari presedinti din lumea tehnologiei locuieste la Palo Alto, in California, intr-o casa ce valoareaza 7 milioane de dolari.

Printre caracteristicile mai deosebite, casa lui Zuckerberg beneficiaza de o piscina cu apa sarata si un centru spa, insa este considerata ca fiind o casa modesta, tinand cont de valoarea companiei pe care o conduce, estimata la 100 de miliarde de dolari, si de cat de multi bani ar putea investi intr-o casa luxoasa.

Totusi, casei nu ii lipseste nimic: construita intr-un stil arhitectural ce pastreaza farmecul secolului trecut, casa beneficiaza de luxul modern.

Mark Pincus, Zynga

Mark Pincus, fondator si director executiv al Zynga, cel mai mare producator de jocuri de pe Facebook, inventatorul CityVille si FarmVille locuieste in San Francisco.

El si sotia sa, Alison Pincus, co-fondator al One Kings Lane, un site de vanzare de imobilizare de lux, locuiesc intr-o casa cu 6 dormitoare si 7 sali de baie, pe care au cumparat-o cu 8,9 milioane de dolari.

Conacul acestora este meticulos decorat si inlude un etaj "penthouse: cu terasa, birou, dormitor si o camera "media".

In plus, ei se pot lauda si cu o vedere panormamica asupra orasului si asupra podului Golden Gate.

Marissa Mayer, Google

Marissa Mayer, vice-presedintele companiei Google locuieste impreuna cu sotul sau Zachary Bogue, co-fondator al Founders Den, intr-o vila in Palo Alto, evaluata in prezent la cinci milioane de dolari, desi Marissa a achizitionat-o acum cativa ani cu doar doua milioane de dolari.

Casa are o suprafata de circa 500 de metri patrati si include sase dormitoare si sase bai.

Dick Costolo, Twitter

Dick Costolo, director executiv al Twitter de peste un an, locuieste impreuna cu familia in Corte Madera, din California, intr-o vila cu cinci dormitoare si cinci sali de baie, chiar peste golf de sediul Twitter, din San Francisco.

Costolo a cumparat casa in 2009 cu 3,2 milioane de dolari, insa intre timp valoarea acesteia a crescut.

Evan Williams, Blogger

Evan Williams, cel care a ajutat la lansarea Blogger, acum parte a Google, si Twitter, locuieste intr-o vila din San Francisco, pe care a achizitionat-o in 2009, la pretul de 2,4 milioane de dolari.

Construita in 1900, casa a fost renovata acum cativa ani si beneficiaza de o arhitectura victoriana, cu tavane inalte si semineu in dormitorul principal.

Cu toate acestea, casa e dotata cu facilitati moderne, avand o bucatarie si un bar pentru mic dejun modern, cat si o casa de oaspeti in curtea din spate, pentru eventualii musafiri.

#case lux, #casa CEO Facebook, #vicepresedinte Google, #case oameni afaceri , #Modele case