Mobila bunicii este din nou la moda

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00
2879 citiri
Mobila bunicii este din nou la moda
Bufet Young & Norgate

In timp ce designerii de mobila din toata lumea se straduiesc sa fie cat mai futuristi, exista companii care au gasit un potential de business in categoria celor care apreciaza robustetea si simplitatea pieselor mostenite de la bunica.

Producatorii britanici de mobilier Young & Norgate isi vand piesele online, insa produsele lor nu au nimic hight-tech in ele, relateaza Howtospendit.com. Procesul de fabricatie se desfasoara intr-un mic atelier din Devon, echipa de designeri si tamplari realizand manual fiecare piesa.

Acestia au ramas printre ultimii mesteri din Marea Britanie care folosesc tehnici vechi si materiale de cea mai inalta calitate. Mobilierul produs de Young & Norgate este facut din cherestea certificata FSC (in special lemn de castan, stejar sau artar) si din fier forjat importat din New York.

Realizarea complet manuala a mobilei necesita timp indelungat, asa ca prima colectie a constat dintr-o familie de cinci piese. O noptiera simpla si foarte draguta (899 de lire sterline), un birou functional si elegant (2.449 de lire) si o masuta aerodinamica de cafea facuta din lemn negru de castan (1.080 de lire sterline). Setul mai contine un bufet Zimmer ( 1.899 de lire) si o pereche de frumoase scaune pentru masa (799 de lire sterline).

Producatorii se asteapta ca acesta colectie sa faca furori printre iubitorii de mobila veche, simpla si care rezista timp de mai multe generatii. Exact ca mobila bunicii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#design casa, #mobila de colectie, #mobila veche, #mobila lux, #Young Norgate , #Mobila