Iti redecorezi casa? Poti cumpara unul dintre cele mai scumpe scaune din lume

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 00:00
4233 citiri
Iti redecorezi casa? Poti cumpara unul dintre cele mai scumpe scaune din lume
Top scaune

Pentru majoritatea, scaunul este doar un obiect inalt pe care te poti aseaza, insa, pentru un grup select de oameni, acest obiect de mobilier este ridicat la rangul de opera de arta.

Daca ai de gand sa-ti innoiesti casa inainte de Craciun, iata topul celor mai scumpe scaune din lume, realizata de Mostinterestingfacts.com. Chiar daca nu ti le poti permite, cu siguranta ca vei gasi in acestea o sursa pretioasa de inspiratie.

Locul 4 - Scaunul convertibil Henry IV

Acest scaun pentru copii, realizat din mesteacan emailat, este rotativ, permitandu-ti sa-i schimbi directia de orientare a bebelusului oricand vrei. Piesa nemteasca este atat de puternica, incat poate sta pe ea si un copil de 15 ani. Numele vine de la regale Angliei, Henry IV. Scaunul valoreaza 1.350 de dolari si are toate dotarile necesare unei sederi cat mai confortabile pentru copilul tau, de la tavite si centuri de siguranta, pana la perne.

Locul 3 - Scaun de birou

Cel mai scump scaun de birou este produs de Interstuhl si a fost expus la Show-ul Milionarilor din Emiratele Arabe, in 2006. Piesa este rezultatul imaginatiei designerului Hadi Teherani, care a castigat nenumarate premii in Germania. Scaunul este poleit cu aur si argint si infrumusetat cu imprimeuri florale. Pretul este de 65.000 de dolari.

Locul 2 - Scaunul Banquette

Acest scaun este cu adevarat unic. Creatia duo-ului format din artistii brazilieni Fernando si Humberto Campana este o adorabila formatiune de ursi Panda. Scaunul este produs in editie limitata, iar pretul ajunge pana la 75.000 de dolari. Problema este doar modul de curatare a zecilor de ursi.

Locul 1 - Divanul Lockheed

Cel mai scump scaun din lume este facut din aluminiu si fibra de sticla, pretul acestuia fiind cuprins intre 1,6 si 2,4 milioane de dolari. Designerul este australianul Marc Newson, care a realizat acest scaun in 1986.

#mobila lux, #mobila scumpa, #mobila de colectie, #scaune , #Mobila