Cele mai bune materiale pentru izolarea locuintei. Iata ce poti gasi in Iasi!

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 16:27
469 citiri
Cele mai bune materiale pentru izolarea locuintei. Iata ce poti gasi in Iasi!
casa FOTO: pexels.com

Izolarea termica a locuintei reprezinta mai mult decat o imbunatatire a acesteia. In conditiile in care facturile la energie sunt in continua crestere, reducerea pierderilor de caldura la minimum este o solutie pentru economii substantiale. Si pe timpul veii izolatia se dovedeste utila, pentru ca pastreaza racoarea in interior. Fie ca te muti intr-o casa noua sau vrei sa reabilitezi locuinta pe care o ai deja, trebuie sa te orientezi spre materiale de calitate, cu un grad de izolare ridicat si durabilitate. Pentru locuitorii Iasiului, exista destule variante disponibile, care pot transforma orice casa din oras si imprejurimi intr-un loc confortabil, indiferent de anotimp.

Ce presupune izolarea termica a locuintei

Atunci cand temperatura dintre interiorul si exteriorul casei difera foarte mult, apare transferul termic. Pentru a opri sau incetini transferul de caldura, poti apela la izolarea peretilor. Aceasta este de doua feluri: interioara si exterioara.

Izolatia interioara are urmatoarele caracteristici:

  • Este mai accesibila ca pret
  • Izoleaza si fonic, nu numai termic
  • Impune o lucrare ampla, pentru ca necesita refacerea zugravelii, inlaturarea firelor, a caloriferelor, etc.
  • Micsoreaza camera

De cealalta parte, izolatia exterioara:

  • Este mai scumpa
  • Izoleaza impotriva infiltratiilor, dar si fonic
  • Se realizeaza usor
  • Ocupa doar spatiul din exterior

Specialistii considera izolarea exterioara mai practica si mai eficienta, mai ales in combinatie cu geamuri de termopan de calitate inalta.

Materiale pentru izolarea locuintei pe care le gasesti in Iasi

Polistirenul expandat

Polistirenul expandat se comercializeaza sub forma de placi de grosimi variabile. Se poate folosi atat la interior, cat si la exterior. Pentru ca este usor, nu ingreuneaza zidurile. Astfel, este ideal pentru izolarea mansardelor si a locuintelor cu o structura mai putin solida. Este cel mai popular material pentru izolarea locuintei si are avantajul de a permite peretilor sa respire. Principalele sale dezavantaje sunt rezistenta mica in fata rozatoarelor si faptul ca in eventualitatea unui incendiu este extrem de inflamabil.

Polistirenul extrudat

Extrudarea faca ca polistirenul sa capete densitate si, implicit, duritate si rezistenta. Se foloseste deseori la izolarea podelei, dar si a zonelor expuse la umiditate si alti factori daunatori, ca fundatiile sau subsolurile. Montarea acestui material se face usor. Principalul sau dezavantaj este faptul ca opreste ventilatia, iar astfel predispune la aparitia igrasiei si mucegaiului.

Spuma poliuretanica

Ai remarcat probabil ca spuma poliuretanica este folosita la izolarea spatiilor dintre tocurile geamurilor si usilor si perete, dar spuma se poate folosi si pe suprafete mai mari, pe zone diferite, ca tavanul mansardei sau al podului, plansee, pereti si soclu. Spuma poliuretanica se dovedeste eficienta si pentru peretii de lemn sau OSB, dar si pentru materiale mai obisnuite, ca BCA-ul, caramida si betonul. Utilizarea sa este preferata si de cei care transforma containere in locuinte, pentru ca se aplica bine pe ondulatiile tablei.

Vata minerala

Vata minerala a crescut in popularitate de la an la an, astfel ca in zilele noastre aceasta poate fi folosita pentru orice tip de locuinta. Exista doua tipuri de vata minerala:

  • De sticla
  • Bazaltica

Ambele tipuri se pot folosi la izolarea termica a caselor si blocurilor. Acestea se caracterizeaza prin:

  • Incombustibilitate
  • Durabilitate
  • Rezistenta la apa
  • Izolare termica si fonica eficienta

Poti folosi pentru casa ra vata minerala disponibila in magazinul Matis din Iasi. Aceasta indeplineste cerinte de izolare multiple. Inainte de a-ti umple cosul, e bine sa cunosti ca vata minerala de sticla se foloseste pentru fatadele cu izolare la interior, mansarde si pereti despartitori. Este usoara si nu ingreuneaza structura de rezistenta a cladirii. In vreme ce vata minerala bazaltica este mai densa si, prin urmare, mai grea. Se monteaza insa mai usor si este mai rezistenta la presiune, dar are si calitati antifonice superioare.

Izolarea termica este esentiala pentru orice locuinta moderna. Materialele descrise mai sus te vor ajuta sa gasesti mai usor ce este potrivit pentru casa ta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa, #materiale de constructii , #Materiale constructii