Ce trebuie să urmărești atunci când achiziționezi gardul și poarta pentru casa ta?

Joi, 15 Septembrie 2022, ora 19:12
656 citiri
Ce trebuie să urmărești atunci când achiziționezi gardul și poarta pentru casa ta?
FOTO: virtuoso.ro

Daca ești în punctul în care trebuie să construiești un gard și, evident, o poartă, este extrem de important să te informezi cu mare atenție înainte, în așa fel încât să nu ajungi la concluzia că ai cheltuit foarte mulți bani sau că trebuie să aloci mult timp pentru îngrijirea construcției împrejmuitoare.

Indiferent de tipul de gard pentru care optezi, specialiștii recomandă o poartă metalică (din aluminiu, fier, tablă, etc), deoarece reușește să ofere o serie de avantaje:

  • este ușoară;
  • poate să fie automatizată cu ușurință;
  • conține mecanisme simple;
  • poate fi îngrijită cu ușurință;
  • rezistă foarte bine pe termen lung.

Dacă la poartă este relativ simplu, la gard trebuie să tii cont de mai multe criterii. Cel mai bun gard pentru tine s-ar putea să nu fie același cu cel mai bun gard pentru vecinul tău.

Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont la alegerea gardului?

1. Materialul din care este construit. Este bine să cauți un gard rezistent, care poate fi întreținut cu ușurință în timp. De-a lungul timpului, cele mai echilibrate garduri din aceste puncte de vedere s-au dovedit cele din fier și gard aluminiu. Acestea au o rezistență mecanică bună și dacă sunt bine tratate încă de la început, nu au nevoie de întreținere. Evident, poți opta și pentru materiale clasice (lemn, beton, cărămidă) sau pentru materiale moderne (PVC sau diverse aliaje). Daca vrei să mergi la sigur, metalul este soluția optimă.

2.Tipul de vopsire. Vopseaua gardului este la fel de importantă ca și gardul în sine. Dacă este vopsit corect, va fi protejat de o mulțime de dăunători. Dacă alegi un gard metalic este bine să te asiguri că a fost vopsit în câmp electrostatic. Vopsirea electrostatică acoperă perfect suprafața, nu curge și protejează foarte bine împotrivă ruginii.

3. Ușurință în utilizare. În general, ușurința în utilizare se răsfrânge asupra porților. Acestea trebuie să fie ușor de deschis și închis.

Nu în ultimul rand, trebuie să ții cont de montaj (mai ales dacă optezi pentru garduri DIY) și de investiția financiară. Atunci când analizezi investiția financiară gândește pe termen lung, deoarece un gard ieftin inițial s-ar putea să iți solicite destul de mulți bani pentru revopsiri și recondiționări.

#constructie gard, #gard, #poarta, #casa , #Materiale constructii