Vrei sa locuiesti in One Hyde Park? Un apartament costa 100 mil. de dolari

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 08:01
2263 citiri
Vrei sa locuiesti in One Hyde Park? Un apartament costa 100 mil. de dolari

One Hyde Park din Londra este unul dintre cele mai scumpe complexe rezidentiale din lume si resedinta unora dintre cei mai bogati oameni. Cu alte cuvinte, un astfel de apartament nu se gaseste prea des in oferta agentiilor imobiliare.

Iata, totusi, ca agentia imobiliara britanica, Zoola, a publicat un anunt de vanzare "de colectie". O locuinta cu cinci dormitoare din complexul One Hyde Park se vinde pentru suma de 104,6 milioane de dolari, devenind astfel cel mai scump apartament din Londra, in momentul de fata, scrie BusinessInsider.

Apartamentul cu cinci dormitoare de intinde pe suprafata unui etaj intreg, adica are aproape 3.000 mp. Locuinta are doua aripi, cu vedere atat spre Knightsbridge, cat si spre Hyde Park. Intr-una din aripi se afla dormitoarele, iar livingul si camerele pentru petrecerea timpului liber, in cealalta aripa.

Cu toate acestea, suma spectaculoasa nu reprezinta nici jumatate din pretul cu care s-a vandut cel mai scump apartament din complex si probabil, din lume. Astfel, recordul este detinut de miliardarul ucrainian, Rinat Akhmetov, care a platit 221 milioane de dolari pentru apartamentul sau din complexul One Hyde Park, in cursul anului trecut.

One Hyde Park, un complex de clasa ultra premium

One Hyde Park este situat in Knightsbridge, Londra si este unul dintre cele mai scumpe complexe rezidentiale din lume. Locuintele din cladirea cu 86 de apartamente se vand in medie cu 11.270 de dolari pe mp, de 11 ori mai mult decat pretul mediu al orasului.

Complexul de categorie ultra premium a fost construit pentru marii bogatasi din Asia, Rusia, India si Orientul Mijlociu.

Cu toate ca vanzarea apartamentelor a inceput in 2007, pe buza crizei economice, proiectul s-a bucurat de un succes incredibil. Pana acum au fost vandute 62 de apartamente pentru suma totala de 2,25 miliarde de dolari, potrivit firmei de consultanta imobiliara, Knight Frank.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apartament scump Londra, #One Hyde Park Londra , #Lux