Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii imobiliare de 3 miliarde de euro in Voluntari

Investitii imobiliare de 3 miliarde de euro in Voluntari
Voluntari a devenit in ultimul an un punct de interes major pentru marii dezvoltatori imobiliari. In oras se vor construi peste 5.000 de locuinte, dar si centre comerciale iar sumele se invart in jurul a 3 mld euro. Banii vin de la investitorii din Kazahstan, Spania si Israel dar si din partea catorva fonduri de investitii din Europa atrase de profiturile pe care le aduc astfel de business-uri pe piata autohtona.

Aproximativ 800 de milioane de euro vor proveni de la dezvoltatorii din Kazahstan si circa 300 de milioane de euro de la israelieni. Diferenta va veni din partea investitorilor spanioli, dar si de la fondurile de investitii.

"Investitorii din Kazahstan au cumparat un teren de 15 hectare si au stabilit initial ca vor construi in Voluntari cel mai mare mall din Romania. In urma unei analizei au ajuns la concluzia ca centrul comercial va putea fi dezvoltat pe o suprafata de 92.000 metri patrati, iar pe restul terenului vor ridica 2.600 de apartamente", a precizat Costel Pandele.

Proiectul se va intinde pe patru ani, investitorii asteptand inca o autorizatie pentru a demara proiectul. Astfel, investitia pentru mall va dura circa doi ani.

300 de milioane de euro pentru 1.400 de apartamenterealestate2.jpg

Pentru urmatorii doi ani investitorii israelieni planuiesc sa construiasca in Voluntari 1.400 de apartamente pe o suprafata de cinci hectare, cheltuielile ridicandu-se la peste 300 de milioane de euro. De asemenea, compania israeliana Heftsiba Global si grupul Apollo Real Estate vor achizitiona un teren in Voluntari pentru a ridica un nou ansamblu rezidential cu aproximativ 1.000 de apartamente, investitia ajungand la suma de 13 milioane de euro. Apartamentele vor avea o suprafata totala de 100.000 mp si vor fi ridicate pe circa sapte acri de teren.

Pretul terenurilor din Voluntari vor inregistra o noua explozie?

Un alt proiect este cel al grupul imobiliar spaniol Ibiza House. Acesta va depasi 600 de milioane euro si va cuprinde atat vile de lux, blocuri de apartamente adresate clasei cu venituri ridicate, cat si centre comerciale si se va intinde pe o perioada de circa zece ani.

realestate3.jpgPotivit estimarilor, in urmatorii doi ani pretul terenurilor din Voluntari vor inregistra o noua explozie. "In anul 2000 pretul terenurilor era undeva la 10-15 euro/mp, iar in prezent a ajuns la 250 euro/mp. Sunt sigur ca piata imobiliara va cunoaste o noua crestere, iar in urmatorii doi ani un metru patrat de teren in orasul Voluntari poate ajunge chiar la 2.000 de euro", a spus Pandele in cadrul unui seminar pe teme imobiliare.

Bloombiz

(Sursa: Bloombiz)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 953 ori