Aranjeaza-ti casa in stil provensal

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 00:00
5204 citiri
Aranjeaza-ti casa in stil provensal

Stilul provensal iti permite o intoarcere in timp in propria casa, dar si un ambient relaxant, ferit de zgomotul asurzitor al vietii cotidiene. Business24 iti recomanda aceasta abordare, daca vrei sa schimbi ceva in casa ta.

Provensalul este, de fapt, stilul rustic frantuzesc, insa designerii contemporani adauga de fiecare data in amenajari elemente usor stralucitoare pentru a aduce un plus de farmec amenajarilor.

In ultima perioada, piesele tipice acestui stil sunt integrate in amenajari luxoase impreuna cu oglinzi cu rame fin lucrate si candelabre cu multe brate alaturi de pereti nefinisati si podele din caramida sau lemn uzat.

Din punct de vedere cromatic, acest stil este unul vesel, predominand galbenul, rosul aprins, verdele intens si albastrul puternic.

Prin culorile stilului provensal, natura este adusa in locuinta. Raportarea la aceasta se face si prin utilizarea materialelor si finisajelor naturale. Astfel, peretii si tavanele nu sunt perfect drepte, in acest stil fiind necesare usoarele imperfectiuni. Peretii arata ca si cum de abia au fost tencuiti, iar tavanele sunt brazdate de grinzi.

Pardoselile sunt din lemn sau din piatra care se poate regasi si pe pereti, iar covoarele sunt din lana sau bumbac, cu motive traditionale. Atmosfera este intregita de semineu, un element de nelipsit dintr-o amenajare provensala. Patternurile sunt extrem de importante in acest stil.

Mixul de flori cu printuri abstracte se armonizeaza foarte bine atunci cand vorbim de provensal, dar conditia este ca din punct de vedere cromatic sa existe o unitate sau ca toate modelele tapiseriilor din incapere sa se completeze unele pe celelalte.

"Mobilierul provensal este elaborat, dar fara a fi incarcat de detalii inutile, cu influente usor clasice. Indiferent care este destinatia mobilierului, aceasta trebuie sa fie din lemn, fiind utilizat cu predilectie cel de stejar. Accesoriile sunt, de asemenea, de nelipsit din decorul provensal.

In bucatarie sunt utilizate tot felul de vase si recipiente multe fabricate din lemn de maslin alaturi de cele din ceramica pictata si faianta cu aspect usor uzat de pe pereti, iar in living vazele cu flori si lampadarele cu abajururi brodate sunt un 'must'. Nu pot lipsi stampele inramate, pozele cu aspect sepia sau ramele uzate, cu urme ale timpului care a trecut peste ele in compania mileurilor si a pledurilor crosatate", a declarat Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse .

#casa stil provensal, #amenajari interioare, #decor casa provensal, #decoratiuni interioare Galeriile Noblesse , #Lux