4 criterii de alegere a lenjeriilor de pat cu modele 3D

Luni, 21 Martie 2022, ora 17:18
432 citiri
4 criterii de alegere a lenjeriilor de pat cu modele 3D
lenjerie de pat FOTO: unsplash.com

Lenjeriile cu modele 3D reprezintă cel mai nou trend în domeniul așternuturilor pentru pat, înfrumusețând aspectul dormitorului și ajutându-te să ai un somn mai odihnitor. Deși pare greu de crezut, lenjeriile 3D sunt mai ușor de realizat decât cele cu imprimeuri clasice, desigur, având la dispoziție tehnologia necesară. Pot fi imprimate orice fel de modele începând, cu motivele florale sau figuri geometrice, până la peisaje naturale de mare complexitate.

În cazul acestor lenjerii, modelul 3D pare a fi unul din criteriile principale de selecție, însă mai sunt și alte câteva aspecte de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți comanzi o astfel de lenjerie.

Tipul de material

Cele mai bune lenjerii sunt cele din materiale naturale, precum bumbacul sau mătasea, pentru că acestea sunt materiale respirabile, care permit o bună circulație a aerului și astfel îți țin de cald fără să transpiri. Mai există și alternativa lenjeriilor din materiale sintetice precum și a celor din materiale mixte – naturale și sintetice.

Pentru o lenjerie de pat cu model 3D, cel mai potrivit material este bumbacul satinat. Datorită texturii fine, aceste permite imprimarea cu mare fidelitate a modelelor, rămânând plăcut la atingere și păstrându-și aspectul ușor lucios care pune mai bine în evidență imprimeul 3D.

Numărul de piese

În orice set de lenjerie vei găsi cel puțin patru piese, mai exact două fețe de pernă, cearceaful pentru pat și cel pentru plapumă sau pilotă. Acesta este conținutul standard și ar trebui să fie suficient pentru un pat simplu de două persoane. În cazul în care ai nevoie de o lenjerie pentru un pat mai mare, cu mai multe perne și alte accesorii, trebuie să cauți un set mai complex, cu 5 sau 7 piese. În plus față de setul standard, acestea mai conțin două fețe pentru pernele decorative sau chiar după astfel de perne, precum și o pătură sau o pilotă.

Dimensiunea lenjeriei

Indiferent de numărul de piese, acestea trebuie să corespundă dimensiunii patului, astfel că acesta este un alt criteriu pe care trebuie să-l iei în considerare. Există trei dimensiuni standard pentru paturi, iar în marea majoritate a cazurilor acestea sunt respectate și în cazul paturilor făcute la comandă. Lungimea este aceeași, respectiv 200 de centimetri iar lățimea poate fi de 140, 160 sau 200 de centimetri.

Și lenjeriile sunt croite după aceste standarde, așa că e destul de simplu să alegi setul potrivit dacă știi care sunt dimensiunile patului. Cearceaful de pat trebuie să fie suficient de mare pentru a acoperi toată salteaua și marginile, astfel încât să poată fi prins dedesubtul acesteia. Cel pentru pilotă trebuie să fie cu câțiva centimetri mai mare, astfel încât pilota să încapă ușor în interior și să nu stea îndoită. În ceea ce privește fețele de pernă acestea trebuie să fie cu 4-6 centimetri mai mari, pentru ca pernele să stea lejer în interior, iar nasturii sau fermoarele să poată fi închise cu ușurință.

Aspectul finisajelor

O lenjerie de calitate trebuie să aibă și finisaje pe măsură, mai ales dacă vorbim de modelele cu imprimeuri 3D, în cazul cărora aspectul estetic are o importanță deosebită. Ideale sunt lenjeriile care au cusături duble, pentru că sunt mai rezistente, însă contează și cum sunt realizate aceste cusături. Mai precis, trebuie să fie drepte, uniforme fără resturi de material sau ațe ieșite în afară. De asemenea piesele de lenjerie trebuie să fie dintr-o sigură bucată, iar materialul să nu aibă niciun fel de imperfecțiuni.

Am lăsat la urmă modelul 3D imprimat pe lenjerie, pentru că alegerea acestuia este un criteriu subiectiv, care ține de preferințele fiecăruia. Trebuie totuși să ai grijă ca designul și culorile să se potrivească perfect cu stilul de amenajare a dormitorului sau altei încăperi în care vei folosi lenjeria.

#lenjerie de pat, #alegere lenjerie de pat , #Dormitoare