Transforma-ti casa intr-o bijuterie, in stil rococo

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 00:00
8212 citiri
Transforma-ti casa intr-o bijuterie, in stil rococo

Stilul rococo iti transforma casa intr-o adevarata bijuterie, decorata ca palatele de la Curtea Frantei, prin culori pale si materiale diafane. Desigur, pentru acest stil de design interior casa ta trebuie sa fie suficient de spatioasa, pentru a nu parea incarcata, spun specialistii.

Acest stil a aparut in secolul XVII in Franta, si propune piese impresionante de mobilier, cu forme sinuoase si o asimetrie bine studiata. Interiorul rococo te indeamna sa te relaxezi pe numeroasele perne de pe canapele sau in divane imbracate in texturi fine.

Nici dormitorul nu se lasa mai prejos: alegand acest stil, vei avea incaperi "pufoase", decorate cu oglinzi si tablouri celebre.

"Picturile in ulei, sfesnicele sau oglinzile de diferite dimensiuni, subliniaza opulenta si fastul specific stilului rococo. Atat decoratiunile pentru pereti si plafoane, cat si tapiseriile sunt vesel colorate si transmit o stare de bunadispozitie, transformand incaperea intr-una primitoare si autentica.

Motivele florale, pastorale, angelice transmit optimism, dinamism si un aer fresh", a declarat Loredana Preda, manager Galeriile Noblesse, o companie specializata in acest stil.

Amenajarile interioare in stil rococo se caracterizeaza prin linii sinuoase, curbe, in forma literelor "C" si "S" , asimetriile punand foarte bine in evidenta contrastele.

Spre deosebire de trecut, astazi scaunele sunt mult mai confortabile, se pune accentul pe multe perne si tapiterii, care pot fi inlocuite de la un anotimp la altul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stil rococo design interior, #design interior stiluri, #decoratiuni interioare rococo , #Designer interior