Tapetul și iluzia optică – cum să te joci cu modele și culori ca să creezi efecte vizuale deosebite

Vineri, 26 Mai 2023, ora 18:21
162 citiri
Tapetul și iluzia optică – cum să te joci cu modele și culori ca să creezi efecte vizuale deosebite
FOTO: canva.com

Fiecare persoană își dorește ca design-ul propriei case nu doar să fie în pas cu tendințele, ci și să scoată în evidență personalitatea și autenticitatea. Din acest punct de vedere, este important ca decorul dintr-o locuință să fie de la bun început bine pus la punct. Deși poate fi costisitor, în momentul în care faci investiții practice de la bun început, eviți cheltuielile ulterioare. Iar acest lucru înseamnă că te poți bucura în permanență de un design modern, care nu doar că va rezista trecerii timpului, dar va atrage atenția fiecărei persoane care îți trece pragul!

Descoperă în continuare cum să dai frâu liber imaginației în timp ce te joci cu modele și culori, pentru a crea efecte vizuale deosebite!

Modele și texturi

Dacă ești în căutarea unui model de tapet pentru living, de exemplu, poți experimenta cu mai multe forme și modele:

  • dungi, carouri, zigzaguri, puncte;
  • poți crea modele geometrice sau de orice alt tip, în funcție de preferințe;
  • folosește pensule, șabloane sau tehnici de imprimare pentru a adăuga tapetului o textură cât mai interesantă și autentică.
Conform specialistilor Malldeco, un tapet pentru living ar trebui să fie unul aparte, care să imprime încăperii un aer prietenos și în care fiecare vizitator să se simtă binevenit.

Culorile și combinarea acestora

Fie că vorbim despre un model de tapet pentru dormitor sau în orice altă încăpere, culoarea joacă unul dintre cele mai importante roluri. Iată cum le poți combina armonios:

  • folosește scheme de culori contrastante, cum ar fi roșu și verde, albastru și portocaliu, violet și galben, pentru a crea un impact vizual cât mai puternic;
  • joacă-te cu scheme de culori complementare, astfel încât să obții un echilibru vizual plăcut, cât mai armonios;
  • de asemenea, poți încerca să folosești și culori analoge, adică acele culori care se încadrează în aceeași zonă a cercului cromatic, pentru a obține simetrie și armonie vizuală.
Pentru un tapet de dormitor, de exemplu, sunt mult mai potrivite culorile calde, care îți imprimă o stare rapidă de relaxare, liniște și pace.

Tehnica folosită pentru aplicarea culorii

În ceea ce privește aplicarea culorii, poți experimenta cu pensule de diferite dimensiuni și forme astfel încât să creezi efecte artistice interesante:

  • pe lângă pensulele clasice, poți utiliza bureți, șpacluri sau chiar degetele pentru a amesteca și pentru a aplica culorile în moduri neașteptate (în special dacă este vorba despre un model de tapet pentru copii);
  • folosește tehnici de stropire, ștergere sau amestecare, pentru a adăuga tapetului o notă mult mai artistică, care vizează profunzimea și dimensiunea detaliilor.
Straturi și transparență

Pentru a crea efecte vizuale deosebite, plăcute ochiului, poți construi o imagine în straturi mai numeroase, ceea ce va conferi tapetului profunzime și complexitate. Folosește transparența mai ales pentru a permite vizualizarea straturilor subiacente, creând astfel efecte de suprapunere în imaginea de ansamblu a unui tapet pentru living.

Efectele vizuale speciale in modelele de tapet pentru living, dormitor sau camera copiilor

Privitor la crearea efectelor speciale, dispui de foarte multe opțiuni viabile, ușor de folosit și de realizat:

  • adaugă lumini și umbre pentru a crea iluzia de adâncime și volum;
  • explorează ideea tehnicilor de estompare și gradient pentru a obține tranziții fluide și clare între culori;
  • folosește tehnici de splatter sau splashing pentru a crea efecte de picături și stropi.
În cele din urmă, este vorba despre a-ți explora propria imaginație și de a o lăsa să te poarte la cele mai frumoase și autentice rezultate. Pentru a obține un design special, care se aliniază mai ales cu personalitatea ta, optează întotdeauna pentru culori și forme care ți-au plăcut mereu. Fii deschis la noi idei și bucură-te în special de procesul creativ!

#tapet, #iluzie optica , #Designer interior