Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Renovezi baia? Cum să alegi cele mai bune blaturi de baie pentru casa ta

Renovezi baia? Cum să alegi cele mai bune blaturi de baie pentru casa ta


Renovarea casei, dar mai ales a băii este un proces dificil, greoi și chiar provocator mai ales pentru persoanele care nu-și permit un designer de interior care să aleagă materialele perfecte. Prin urmare, trebuie să te informezi și să cercetezi piața foarte bine.

Amenajarea băii vine cu o mulțime de alegeri de la cabina de duș (sau cadă), la gresie, faianță și până la blaturi baie și mobilier. Blatul este cel care oferă eleganță și un aspect ca de revistă băii. Prin urmare este una dintre cele mai importante alegeri. Iată ce trebuie să știi.

Ce să iei în considerare când alegi blaturi baie

În momentul în care pleci în căutarea unor blaturi baie este important să iei în considerare mai multe aspecte esențiale. Iată care sunt acestea:

Durabilitate

Durabilitatea materialului trebuie să se afle în topul listei de criterii de selecție. Când vine vorba despre alegerea de blaturi baie, trebuie să ții cont că suprafața trebuie să facă față expunerii prelungite la umiditate, dar și să suporte urmele lăsate în urmă de săpun, produse cosmetice și substanțe chimice de curățare.

Întreținere

Aspectul nu este cel mai important când vine vorba despre o baie folosită intens, ci primează modul în care baia poate fi întreținută. Este important ca materialul să poată fi curățat și dezinfectat ușor, fără a fi deteriorat de produsele de curățenie pe bază de chimicale. De asemenea, acesta trebuie să fie rezistent la umezeală având în vedere faptul că este ținut într-un loc umed.

Costuri

Pentru multe persoane costul este cel mai important criteriu de selecție, deoarece au un buget limitat, însă când vine vorba despre alegerea de blaturi baie este important să nu facem rabat de la calitate, în favoarea prețului, deoarece vei regreta mai târziu.

Iată o analiză scurtă a celor mai importante tipuri de piatră pentru blaturi baie, și ce poți alege în funcție de criteriile tale de selecție.

Tipuri de blaturi baie

În primul rând este important să știi ce tipuri de blaturi baie există și ce avantaje au fiecare dintre acestea, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește alegerea blatului perfect pentru nevoile tale.

Blaturi baie din piatră sinterizată

Piatra sinterizată este un material atractiv, durabil și plin de avantaje demne de luat în seamă. Este unul dintre cele mai bune materiale pentru renovarea băii.

Blaturile din piatră sinterizată sunt fabricate din materiale 100% naturale, precum: compușii de granit, oxizi naturali, sticlă și minerale de siliciu. Toate acestea sunt combinate în proporții bine stabilite și sunt supuse unui proces de căldură extremă, presare și sinterizare. În final rezultă un blat cu o suprafață netedă, neporoasă și deosebit de rezistent și durabil.

Având suprafața netedă, blatul este ușor de întreținut și dezinfectat și nu se pătează. În plus, este deosebit de rezistent în caz de lovire și rezistă la temperaturi extreme.

Blaturi de baie din cuarț

Blaturile de baie din cuarț sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, dar și datorită materialului deosebit de rezistent și elegant. Blaturile din cuarț sunt neporoase, rezistente la pete, ușor de curățat și dezinfectat. În plus, materialul este foarte rezistent și nu există riscul de ciobire sau crăpare, în caz de lovire, dar și la zgârieturi.

Blaturi de marmură pentru baie

Marmura inspiră eleganță și rafinament. Acestea sunt adesea căutate de cei care doresc să-și renoveze baia și doresc să obțină acel efect de revistă. Blaturile din marmură nu doar că sunt elegante, dar sunt rezistente la ciobire și lovituri. În plus, alegând un blat de marmură lustruit, te vei bucura de un finisaj lucios, potrivit design-ului oricărei băi.

Blaturi de granit pentru baie

Granitul este un material cunoscut pentru varietatea de modele și culori, dar și pentru faptul că este un material rezistent la pete. Cu toate acestea, granitul este un material care necesită un pic mai multă întreținere decât cuarțul sau piatra sinterizată, însă este relativ ușor de curățat. Mulți proprietari de case aleg blaturile de granit pentru baie pentru durabilitatea lor superioară și pentru calitatea de vârf a pietrei, dar și pentru rezistența la zgârieturi și ciobire.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 542 ori