Design interior in stil eco: Fii cat mai aproape de natura, acasa

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 00:00
5216 citiri
Design interior in stil eco: Fii cat mai aproape de natura, acasa
Foto Studio Insign

Interiorul eco nu este doar o alegere sanatoasa, ci si una estetica, datorita atentiei sporite pe care designerii o acorda in ultima perioada acestui stil.

Principala caracteristica a acestui stil este utilizarea in exclusivitate a materialelor ecologice. Exista o gama foarte mare de produse naturale care pot fi folosite la o decorare eco, cum ar fi lemnul, stuful, hartia, textilele din bumbac, dar si elemente precum pietrele de rau, plantele sau nisipul.

Interioarele decorate in stilul eco sunt, in general, aerisite, cu putine piese de mobilier, dar care se remarca prin originalitatea formelor. Piesele de mobilier eco sunt frumoase tocmai prin formele neconventionale pe care le au.

Foto: Galeriile Noblesse

"Fie ca vorbim de scaune in forma de buturugi, cu un aspect nefinisat sau de mobilier pentru living realizat din lemn natural si cu accesorii din textile organice, piesele acestui stil trebuie integrate corespunzator in interior. Cromatica este foarte importanta pentru a conferi o stare de liniste, dar si pentru a sugera si mai mult comuniunea intre omul modern si natura.

Astfel, se va opta pentru culori inspirate din mediul inconjurator, precum nisipiu, maron, crem, cu accente de orange, verde, galben, la tapet din stuf sau din hartie reciclata si la covoare din materiale organice, eventual realizate in mod manual", a declarat Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse , pentru Business24.

Foto: Galeriile Noblesse

Daca doresti, poti contura stilul eco prin corpurile de iluminat cu abajururi naturale, cu pereti placati cu piatra sau lemn si multa, multa imaginatie.

Foto: decosieco.ro

#decoratiuni interioare stil eco, #stil decoratiuni interioare, #casa stil eco , #Designer interior