Decoreaza-ti casa de vacanta in stil toscan!

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 00:00
12512 citiri
Decoreaza-ti casa de vacanta in stil toscan!

Stilul toscan e perfect pentru casa ta de vacanta, la munte. Inspirata din stilul rustic englez, casa ta ar putea arata "ca in filme", avand covoare lucrate manual, dulapuri din lemn, ceramica pictata si chiar sala de forta, decorata cu piatra naturala si canapele din piele.

Business24 iti prezinta cateva detalii care definesc acest stil, din care te-ai putea inspira si tu in urmatoarele alegeri.

"Stilul rustic englez se axeaza pe piese de mobilier din lemn si canapele confortabile. Mobila este intotdeauna din lemn masiv, foarte atent lucrata. Pentru si mai multa autenticitate, piesele pot sa aiba un aer usor antichizat. Lemnul este utilizat si ca pardoseala, dar poate fi utilizata si gresia cu un aspect usor invechit", a declarat Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse, companie specializata pe decoratiuni interioare.

Designerii Studio Insign, casa de design Galeriile Noblesse, recomanda ca lemnul pentru placari si mobilier sa fie de cea mai buna calitate pentru a dura cat mai mult in timp. Pentru scaune si canapele poti utiliza tapiseria din materiale textile cum ar fi catifeaua si reiatul sau pielea naturala, tabacita.

Peretii sunt imbracati in tapet cu flori in living, dormitoare si dining, iar pe holuri si in birouri se opteaza pentru lambrisare sau piatra naturala ori aparenta.

"O conditie esentiala a stilului toscan este ca din loc in loc sa fie presarate covoare lucrate manual, cu modele traditionale. In dining sunt amplasate dulapuri din lemn, fara usi unde este expusa vesela din ceramica pictata. In bucatarie chiuveta trebuie sa fie din portelan sau piatra pentru a respecta cerintele acestui stil", completeaza Loredana Preda.

Accesoriile sunt si in cazul stilului toscan extrem de importante, completand ambientarea, iar gama cromatica cuprinde brun, crem, ocru, verde si tente de albastru. Vasele de ceramica, obiectele din fier forjat si lemn sunt principalele decoratiuni intalnite in amenajarile in stil rustic toscan.

Designerii Studio Insign au amenajat un restaurant la subsolul unei cladiri de birouri din Otopeni in acest stil pe care l-au denumit sugestiv Bistro Toscan.

#decor casa vacanta, #decor casa stil toscan, #casa munte stil rustic , #Designer interior