Amenajarea spatiului de lucru in living: 9 secrete

Vineri, 07 Mai 2021, ora 11:57
411 citiri
Amenajarea spatiului de lucru in living: 9 secrete
amenajare living FOTO: pexels.com

Uneori, cel mai bun loc pentru un birou este in living. Sunt din ce in ce mai multi oameni care au nevoie sa lucreze de acasa in mod obisnuit, si sunt multi proprietari care solicita ajutor designerilor pentru proiectarea birourilor lor de acasa.

Realitatea este insa ca majoritatea oamenilor nu au o camera suplimentara folosita pentru un birou cu norma intreaga. Dar nu ai nevoie de o camera completa pentru a avea un spatiu de lucru elegant si productiv.

In schimb, majoritatea oamenilor opteaza pentru a incorpora un punct de lucru in spatiile lor de locuit.

Va oferim aici, 9 modalitati usoare de a amenaja un birou in camera de zi.

1. Configureaza un birou in spatele unei canapele

Daca ai un plan deschis cu o zona de relaxare impinsa intr-o parte, incearca sa amplasezi un birou in spatele canapelei.

Adauga un scaun si o lampa de masa si vei avea un spatiu de lucru care este ascuns in camera ta de zi, fara sa arati sau sa te simti in deplasare.

2. Profitati la maximum de un colt nefolosit

O zona de colt neutilizata, cum ar fi spatiul de langa un semineu, poate fi locul ideal pentru amplasarea unui mini birou.

Imperecheaza un birou cu un scaun, adauga o planta suspendata sau cateva articole de arta si ai un aranjament simplu care se va combina perfect cu camera ta de zi, ocupand in acelasi timp putin spatiu.

3. Ia in considerare un mini birou de lucru

Uneori este nevoie doar de o zona mica dedicata muncii.

Mai degraba decat un birou complet, ia in considerare introducerea unei mici mese rotunde intr-un colt neutilizat pentru un loc in care sa-ti poti configura laptopul sau documentele de hartie.

Aceasta este o optiune excelenta pentru spatii de locuit ocupate sau camere de familie. Adultii pot sa lucreze in timp ce copiii se joaca in apropiere sau o poate fi folosita ca zona desemnata pentru teme.

4. Creeaza un spatiu de birou deschis

Daca detii o zona mare de locuit, obtine un spatiu pentru un birou la domiciliu, asezand un birou spatios in fata unui perete.

Acesta este un mod elegant de a crea un spatiu formal de birou, chiar daca nu ai o camera suplimentara. Adauga un covor mic pentru a ajuta la delimitarea clara a biroului de restul spatiului tau de locuit.

5. Maximizeaza spatiile nefolosite

Incearca sa proiectezi un birou compact in spatii uitate, cum ar fi spatiul de langa patul din catifea sau chiar in partea de jos a scarilor. Zonele, care adesea raman neutilizate, sunt locuri bune pentru a se transforma in spatii de lucru.

6. Creeaza un birou care sa functioneze cu felul tau de a fi

A trai intr-un apartament inseamna adesea sa profiti la maximum de suprafata patrata limitata.

Incorporeaza un birou in zona principala de relaxare, chiar langa canapea pentru a crea un spatiu de lucru perfect. Acest lucru permite biroului tau fie folosit si ca o masa auxiliara.

Opteaza pentru rafturi montate pe perete pentru a mentine spatiul de depozitare economisind in acelasi timp spatiul pe podea.

7. Aliniaza o statie de lucru

Configureaza mai multe birouri de-a lungul unui perete pentru a stabili statii de lucru care pot fi utilizate de doua sau mai multe persoane din familia ta.

Daca sunteti o familie cu copii, aceasta poate fi o modalitate excelenta de a oferi fiecarei persoane o zona speciala pentru teme care nu ocupa prea mult spatiu.

Ia in considerare o serie de scaune si birouri potrivite pentru a oferi "biroului de acasa" un aspect si o senzatie confortabile.

8. Asaza un birou intr-un hol sau spatiu de trecere

O consola poate functiona frumos ca un birou in orice camera de zi. Acestea sunt adesea suficient de inguste pentru a fi asezate de-a lungul peretilor in holuri si coridoare. Incearca sa adaugi o consola langa o intrare sau un hol, pentru a transforma o zona mare de perete goala intr-un loc de birou simplu si functional.

9. Optimizeaza rafturile ca punct de lucru

Daca ai un spatiu limitat, sari peste dificultatea de a face loc unui birou complet. O unitate de rafturi de perete compacta iti poate oferi statia de lucru pentru laptop de care ai nevoie pentru a lucra.

Trage un scaun si umple rafturile cu carti si materiale de birou si vei obtine un spatiu organizat, elegant si functional.

#pat, #pat din catifea, #catifea, #amenajare pat , #Designer interior