Zece greseli des intalnite in decoratiuni

Duminica, 02 Decembrie 2007, ora 23:29
1386 citiri
Zece greseli des intalnite in decoratiuni

Desuete, nearmonioase, nepotrivite, disproportionate, inestetice sau neconfortabile - o expunere curajoasa a celor mai frecvente gafe decorative. De la materiale disonante, pana la mobilierul total nepotrivit, casa noastra este departe de a inspira liniste, confort si personalitate. Va prezentam 10 greseli frecvent intalnite in decoratiuni.Iluminatul nepotrivit

Becurile, neoanele, lampile sau alte dispozitive de iluminat ar trebui utilizate in functie de starea de spirit sau moment al zilei. O solutie in acest sens este intrerupatorul cu reglare de lumina, o arma secreta ieftina si usor de utilizat. Lumina corespunzatoare intr-o incapere te va relaxa si iti va oferi senzatia de confort si spatiu.

Prea multe fotografii inramate

Esti o fire sentimentala si pentru ca vrei sa vezi cat mai des pozele cu cei dragi le-ai asezat pe perete, in vitrine sau pe birou. Problema e ca tu le-ai expus fiindca sunt speciale pentru tine, dar cand sunt atat de multe, niciuna nu mai e asa de deosebita findca nici nu mai stii la care sa te uiti. O solutie la aceasta problema ar fi sa achizitionezi cateva albume foto. Le poti aranja frumos pe un raft, organizate pe categorii si sa le rasfoiesti atunci cand simti nevoia.

Covorasele de toaleta

Sunt dragute, sunt decupate dupa forma toaletei si asortate cu husa pt capac. Insa nu sunt tocmai igienice. Multi folosesc aceste covorase pentru a nu-si sprijini picioarele pe podeaua rece din baie, insa ar fi mult mai indicat sa se foloseasca o carpeta obisnuita, in forma dreptunghiulara, pozitionata un pic mai departe de baza toaletei. Sau mai bine purtati papuci.

Prea multe culori sau modele

Daca in decorarea casei folosesti o paleta prea larga de culori si stiluri, risti sa oferi camerei tale un aer prea incarcata si aglomerata. Paleta multicolora deranjeaza la vedere, iar casa ta va fi lipsita de personalitate. Solutie? Incearca sa folosesti doar doua culori si mai multe tonuri, daca doriti sa aveti o incapere vesela.

Accesorii desuete

Casa reflecta imaginea ta. Ce spune ea despre tine? 1950? 1970? Daca locuinta ta arata imbatranita, inseamna ca trebuie sa renunti la dulapurile vechi si mai ales la grilajele ornamentale. E ca si cum ai purta bijuterii de moda veche. Incearca sa le inlocuiesti rand pe rand cu obiecte moderne si mult mai practice.

Prea multe perne

Daca pernele te impiedicasa te asezi pe canapea sau sa stai confortabil in pat, atunci sunt evident prea multe. De asemenea, o sa-ti ia prea mult timp sa le muti in fiecare seara, ca apoi sa le asezi la loc in fiecare dimineata. In loc sa cumperi atat de multe perne, investeste-ti timpul, energia si banii pentru decoratiuni mult mai utile. Doar cateva perne cu imprimeuri colorate sunt suficiente.

Florile artificiale

Plantele artificiale sunt o mare greseala in decoratiune, desi sunt des intalnite in casele noastre. Aduna praful si nu ofera vitalitate caminului tau. Cele naturale, proaspete, arata si miros mult mai bine, chiar daca sunt mai scumpe. Pentrua oferi un strop de culoare, in loc de flori poti folosi si fructe proaspete, asezate intr-un bol. Salcile uscate sau tulpinele de bambus sunt o alta alternativa in rezolvarea acestei probleme.

Ingradituri de cabluri la vedere

O camera poate fi bine aranjata, dar de ce ai investi timp si bani pentru a o decora frumos daca firele si cablurile sunt intinse pe podea in vazul tuturor? Pentru a remedia problema ar fi indicat sa folosesti un pistol capsator pentru a le tintui de-a lungul marginii camerei sau in spatele mobilei. De asemenea, daca mobilierul tau nu are valoarea unui obiect de antichitate, poti sa faci o gaura in spatele acesteia unde sa ascunzi manunchiul de fire.

Mobila ingramadita

O casa cu prea multe piese de mobilier ingramadite nu este deloc primitoare. Incearca sa nu pui prea multe mese, fotolii sau rafturi intr-o singura camera, iar atunci cand doresti sa cumperi mobila, e bine sa faci un plan al incaperii cu toate masuratorile necesare. In magazinele de mobilier, salile de expozitie sunt mai spatioase si nu vei putea aprecia cu exactitate daca se va potrivi sau nu.

Bibelouri peste masura

Bibelori, zorzoane, accesorii. Spune-le cum vrei, dar cu siguranta cu totii avem prea multe. Daca vrei sa-ti mai reinprospatezi casa, doseste-le in debara si schimba-le prin rotatie. Nu trebuie sa le tii pe toate la vedere sau sa-ti incarci toata vitrina cu ele.

Covoare "plutitoare"

Deranjante la vedere pentru ca "brazdeaza" neuniform incaperea, carpetele pot fi si periculoase daca aluneci sau te impiedici de ele. Inainte sa cumperi o carpeta, masoara bine locul pe care doresti sa-l acoperi, marginile covorului trebuie sa fie intotdeauna unite cu mobilierul.

Continuarea in <a href=http://www.hotnews.ro/Life/Acasa/articol_2045380/Zece_greseli_des_intalnite_in_decoratiuni.htm target=_blank>HotNews.ro</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.