Pregateste-ti casa pentru vara. Redecoreaza!

Sambata, 30 Mai 2015, ora 00:00
2799 citiri
Pregateste-ti casa pentru vara. Redecoreaza!
Foto: Chic Ville

Spatiul in care traim ne influenteaza zilnic tonusul general si starea de spirit. E in natura noastra sa ne adaptam la mediul inconjurator, fapt care se aplica si in cazul locuintei.

Ne putem satisface nevoia de nou cu schimbarea ori a unor elemente cheie in ceea ce priveste designul caminului nostru, ori prin adaugarea unor detalii care sa schimbe conversatia stilistica deja existenta.

Daca vom sti sa jonglam cu elementele vechi si noi e ca si cum ne-am muta intr-un spatiu complet diferit, nou, insa si familiar.

In functie de disponibilitatea si bugetul fiecaruia, putem alege fie sa modificam elemente principale ale decorului (mobilier, draperii, covoare) fie elemente secundare, de detaliu (decoratiuni, textile).

Oricare ar fi alegerea, o schimbare de "aer" o data pe an este binevenita in caminul fiecaruia.

Cum redecoram vara

Vara este anotimpul textilelor vaporoase, al draperiilor din fibre naturale, ca inul sau canepa.

Albul sau cremul, albastrul pastel si marin sunt culorile indicate pentru a da senzatia de spatialitate, de aerisire.

Sticla este iarasi un element care nu aglomereaza si poate fi folosit in decoratiunile de vara pentru versatilitatea sa - foloseste un recipient din sticla pe care sa-l umpli cu nisip, scoici si alte mementouri de la mare; poti adauga chiar si o lumanare parfumata pentru un plus de magie.

Stilul la moda in 2015

In ultima vreme designul a evoluat si s-a schimbat atat de mult, incat a proclama un stil la moda este aproape imposibil.

Eclectismul este inca puternic intalnit in designul interior, cu elemente minimaliste, dar si clasice, cu texturi industriale, dar si naturale.

Cea mai buna parte este ca acum designul de interior pune foarte mare amprenta pe dezvoltarea si afirmarea gustului personal, asta insemnand un camin pe placul nostru din toate punctele de vedere.

Asa numitul "reclaimed wood" este inca prezent in trenduri, dar si obiectele "one of a kind", unicat, realizate de artizani locali.

Ce trebuie sa stii inainte sa te apuci de redecorat

Inaintea inceperii redecorarii trebuie sa avem in primul rand un plan foarte bine pus la punct.

Planificarea reprezinta 30% din munca si ne va usura intregul proces. In cadrul acestei planificari trebuie sa stabilim si un buget, iar mai apoi sa indentificam stilul si paleta de culori in care vrem sa redecoram.

In functie de buget si de stil vom alege piesele esentiale din decor, cum ar fi culoarea varului, mobilierul etc.

Detaliile trebuie lasate pentru final, cu ajutorul acestora vom putea indulci designul si il vom putea aduce in zona gustului personal - detaliile sunt cele care dau caldura decorului.

Timpul este esential in vederea redecorarii unui spatiu, deci trebuie sa fim dispusi sa investim timp si energie atunci cand pornim la drum cu un astfel de proiect.

Cum te adaptezi anul viitor la tendinte

Cea mai buna metoda pentru a avea un decor care va trece testul timpului este aceea de a ne alege piese care ne reprezinta cu adevarat si nu in ultimul rand de a investi in calitate.

Mobilierul este elementul cel mai dificil de schimbat, astfel ca acesta trebuie sa fie neaparat in ton cu personalitatea noastra.

Elementele precum culoarea varului, textilele sau covorul pot fi schimbate in functie de trenduri (culoarea anului, spre exemplu) sau anotimpuri.

Nu in ultimul rand, putem apela si la o coronita ornamentala undeva pe perete, care sa se schimbe in functie de sezon spre exemplu, variind de la conuri de brad la flori la oua de pasti.

Marius Serbanescu,

Director de Achizitii al Chic Ville

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cum decorezi casa, #decoratiuni casa vara, #decoratiuni casa Chic Ville , #Decoratiuni