Tot ce trebuie sa stii despre inchiderea balcoanelor

Luni, 24 Iunie 2019, ora 15:40
11586 citiri
Tot ce trebuie sa stii despre inchiderea balcoanelor

Pentru cei care locuiesc la bloc, balconul este de mult ori un spatiu de relaxare, in care pot savura o cafea, citi o carte sau admira privelistea. Astfel, acest spatiu devine o extra-camera a locuintei, proprietarii fiind nevoiti sa-l ingrijeasca si sa-l protejeze ca pe orice alta parte a apartamentului.

Odata cu venirea iernii, statul pe balcon nu mai reprezinta o placere, temperaturile scazute, vantul puternic si precipitatiile impiedicand proprietarii sa se bucure in continuare de acest spatiu.

Astfel, apare necesitatea inchiderii balconului pe perioada rece, dar nu doar atunci. Chiar si vara balconul trebuie protejat de fenomenele meteo extreme, o furtuna violenta putand usor sa provoace multe dureri de cap celor care au balcoanele deschise.

Probabil ca multi proprietari de apartamente cu balcon si-au pus cel putin odata intrebarea: "merita sa-mi inchid balconul?" Ei bine, acest "merita" depinde de la persoana la persoana si de nevoile fiecaruia, dar este important de stiut care sunt principalele avantaje dar si dezavantaje pentru inchiderea unui balcon:

Avantaje:

  • Un balcon inchis poate fi utilizat pe tot parcursul anului. Indiferent de vremea si temperaturile de afara, un balcon inchis este perfect protejat de orice fenomen ar putea cauza neplaceri. Astfel, ploaia, zapada sau vantul nu vor avea niciun efect asupra obiectelor sau persoanelor care se afla pe balcon.

  • Inchiderea balconului contribuie la o mai buna izolare termica a apartamentului. Astfel, frigul nu va intra atat de usor in casa de pe balcon atunci cand acesta este inchis, comparativ cu balcoanele deschise si expuse temperaturilor scazute.

  • Un balcon inchis nu protejeaza doar impotriva frigului si a precipitatiilor, ci este si un foarte bun izolator fonic. Astfel, in functie de ce sistem alegeti pentru inchiderea balconului si de calitatea acestuia, puteti reduce semnificativ zgomotul din exterior care patrunde in locuinta. O alegere buna in acest sens o reprezinta inchiderea balcoanelor cu sisteme glisante din sticla, care folosesc sticla securizata si pot reduce zgomotul exterior cu pana la 25 dB.

  • In functie de dimensiunile balconului, inchiderea si securizarea acestuia se traduce intr-o extindere a spatiului locuibil dintr-un apartament sau dintr-o garsoniera. Astfel, daca dispuneti de un balcon generos ca spatiu, il puteti transforma usor intr-un loc unde sa puneti o masa un birou, o canapea sau chiar o mini biblioteca.

Exista totusi si cateva dezavantaje pentru inchiderea balconului de catre proprietarii ar trebui sa fie constienti inainte sa faca aceasta alegere. Printre aceste, cele mai importante ar fi:

  • Un balcon complet inchis, sau care are o singura fereastra contribuie la reducerea circulatiei aerului, astfel ca apartamentul nu mai este la fel de bine ventilat. O solutie este inchiderea balconului cu un sistem glisant, astfel incat acesta sa poata fi redeschis cu usurinta ori de cate ori este nevoie

  • Daca pe perioada iernii este util si necesar ca balconul sa fie inchis, pe perioada verii, in special atunci cand temperaturile sunt ridicate, multe persoane vor dori sa aiba din nou un balcon deschis, in care sa patrunda razele soarelui si sa circule aer proaspat (pe cat posibil) . Astfel, pentru cei care isi inchid balconul cu un sistem putin flexibil, va fi o neplacere sa constante ca pe timp de vara nu pot face nimic pentru a putea redeschide balconul. Si in acest caz, inchiderea balconului cu sticla glisanta este un mare avantaj, oferind multa flexibilitate proprietarilor. In doar cateva minute, veti putea deschide sau inchide la loc balconul, astfel incat sa va bucurati de el pe tot parcursul anului, indiferent de temperaturi.

Fiindca am discutat despre flexiblitate si nevoia de a avea posibilitatea de a inchide si deschide balconul periodic, este important sa vedem care sunt cele mai bune optiuni.

Multe persoane aleg sa-si inchida balcoanele cu sisteme PVC, sau geamuri termopan, asa cum sunt cunoscute de toata lumea. Aceste sisteme au ajuns sa fie destul de accesibile ca pret in ultimii ani, astfel incat au devenit foarte populare si folosite.

Totusi, inchiderea balconului cu un sistem PVC presupune de cele mai multe ori o structura rigida, care necesita autorizatii din partea primariei sau a asociatiei de proprietari. Practic vorbim de un perete din sticla, cu una sau doua ferestre de mici dimensiuni.

Cu un astfel de sistem, tot ce poti face pentru a deschide balconul este sa deschizi acele ferestre, ceea ce cu siguranta nu se aseamana cu un balcon complet deschis.

O alta varianta pentru inchiderea balconului, mai nou aparuta pe piata si cu siguranta mai flexibila si mai eleganta este reprezentata de sistemele glisante din sticla.

Practic, aceste sisteme reprezinta un perete retractabil din sticla, care poate fi inchis si deschis de fiecare data cand proprietarul doreste sa faca asta. Asadar, ferestrele sunt fixate pe un sistem de sine, care permite sa descoperiti balconul complet pe perioada verii si sa va bucurati pe deplin de vremea calda de afara.

Un mare avantaj al acestei variante de inchidere a balcoanelor cu sistem glisant din sticla il reprezinta faptul ca nu sunt necesare aprobari de la autoritati, avand in vedere ca nu au parti fixe care sa modifice fatada cladirilor.

Pe langa toate avantajele tehnice ale sistemelor glisante, un alt avantaj este dat de aspectul acestora. Un sistem glisant va transforma complet aspectul balconului dvs, oferindu-i un plus de eleganta si stil.

Daca va ganditi sa faceti o astfel de investitie, este important sa stiti ca majoritatea persoanele fac acest lucru pe perioada verii, deoarece in aceasta perioada este mai usor de efectuat o renovare in exteriorul locuintei, vremea permitand acest lucru.

Totodata, cei care fac vara aceasta investitie vor intampina sezonul rece cu un balcon inchis, izolat termic si fonic, de care se pot bucura pentru o perioada indelungata, indiferent de vremea de afara.

#inchidere balcon, #sistem glisant sticla balcon , #Case vile