Scapa de moloz ieftin si rapid, contactand o firma specializata

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 11:54
1848 citiri
Scapa de moloz ieftin si rapid, contactand o firma specializata

Lucrari de demolare, de edificare de noi constructii sau de extindere a acelora existente necesita intotdeauna o evacuare corecta a deseurilor rezultate pe respectivul amplasament.

Din cauza faptului ca aceste resturi sunt uneori extrem de periculoase pentru sanatate umana, a animalelor, precum si a mediului inconjurator in ansamblul lui, cel mai bine este sa apelati la o firma de specialitate, care efectueaza servicii de transport moloz ieftin.

Clasificarea deseurilor rezultate din constructii

Resturile rezultate din lucrarile cotidiene de constructii se impart, conform conventiilor internationale, in materie in trei categorii principale:

  • ramasite inerte, nepericuloase, denumite generic moloz: particule de diverse dimensiuni de beton simplu sau beton armat, caramizi, gips carton, fragmente de materiale de izolatie ce nu contin substante periculoase, cioburi de sticla, pamant etc.;

  • resturi nepericuloase compuse din materiale plastice, lemn, metale si aliaje, alte resturi de materiale ce nu au in compozitie solventi organici;

  • resturi periculoase pentru sanatate si mediu rezultate din constructii precum ar fi deseurile care contin elemente toxice, radioactive, fragmente de acoperis din azbociment, deseuri explozive, deseuri din constructii toxice, deseuri inflamabile etc. (pentru manipularea acestora este nevoie de autorizatii speciale) .

Daca ramasitele din ultima categorie sunt mai rare, cu mari cantitati de moloz se confrunta orice persoana fizica sau juridica ce demoleaza sau construieste un imobil.

Din fericire, inclusiv in Bucuresti si Ilfov activeaza acum agenti economici care ofera asemenea servicii de transport moloz ieftin la un nivel calitativ deosebit.

Costurile pe care le presupune indepartarea profesionala a molozului

Pretul serviciului de debarasare a molozului dintr-o anumita locatie, rezultat din activitatile de constructii, depinde de mai multi factori:

  • cantitatea de moloz care trebuie evacuata in mod concret de pe o anumita suprafata;
  • cat de usor este accesul la moloz, deoarece acesta se poate afla la subsol, in camerele unui imobil, pe scarile acestuia, pe un teren exterior;
  • natura depozitarii si ambalajul in care se gaseste molozul la momentul preluarii de catre firma de transport (vrac sau la sac);
  • pretul negociat in functie de cantitatea ce trebuie transportata;
  • locul unde se gaseste locatia de unde trebuie ridicat molozul (ca distanta fata de firma si de locul de depozitare al acesteia dupa transport) .

Un alt criteriu important care sta la baza stabilirii pretului pentru activitatea de transport moloz il reprezinta mijloacele folosite (echipamente de transport pana la vehiculele de carat molozul, materiale utilizate, tehnici de manipulare a molozului, numarul de muncitori care vor incarca deseurile respective, vehiculele utilizate etc.).

In teren, in functie de marimea si de natura incarcaturii ce trebuie transportata, molozul poate ca sa fie carat cu galeata, cu niste jgheaburi speciale sau, cel mai adesea, dupa ce e pus in saci de rafie.

Raportat la mijloacele tehnice de evacuare utilizate, preturile pot ca sa varieze semnificativ de la o firma de transport deseuri constructii la alta.

Ideea este ca, de regula, pretul se stabileste per sac de rafie, fiecare dintre ei avand in medie cam 40 de kg. Mai exista si varianta stabilirii pretului la metru cub.

O estimare a pretului pentru serviciul de evacuare moloz este intotdeauna binevenita, deoarece ii permite solicitantului ca sa isi faca o idee despre cat are de plata daca apeleaza la aceasta operatiune moderna de evacuare a deseurilor provenite din lucrarile de constructii uzuale. Resursele implicate sunt esentiale in raportarea beneficiilor la costuri.

In afara de transportul propriu-zis al molozului, firma prestatoare a acestui serviciu de evacuare moloz poate sa ofere si alte lucrari auxiliare, respectiv strangerea deseurilor rezultate din constructii imprastiate pe o anumita arie, transportul molozului pus in saci din anumite incinte pana la mijloacele de transport ale firmei de evacuare moloz.

In orice caz, este mult mai practic sa apelati pentru debarasare la profesionisti, care au atat experienta, cat si mijloacele tehnice necesare, pentru a va scapa rapid de molozul atat de periculos pentru sanatatea umana, a animalelor de companie, precum si a mediului inconjurator.

#evacuare moloz santier, #transport moloz Bucuresti , #Case vile