Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RA-APPS a vandut cea mai scumpa vila de pana in prezent. Cat a obtinut statul

RA-APPS a vandut cea mai scumpa vila de pana in prezent. Cat a obtinut statul


O vila cu un teren de circa 2.700 metri patrati, a fost vanduta de catre RA-APPS cu putin peste cinci milioane euro inclusiv TVA, acesta fiind cel mai scump activ vandut de regie pana in prezent.

Imobilul, unde isi are sediul social firma de investitii imobiliare Steda Residence, detinuta de Gheorghe Stelian, este amplasat in centrul Capitalei, pe Soseaua Kiseleff si dispune de un etaj si are o suprafata construita desfasurata de 515 metri patrati.

In bugetul pentru acest an, Guvernul si-a propus sa incaseze 706 milioane lei din vanzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmand astfel sa creasca de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

Un fond imobiliar, o alternativa

Consultanti imobiliari au declarat recent ca infiintarea unui fond imobiliar listat la bursa pentru administrarea activelor RA-APPS sau transferul acestor servicii catre firme private sunt alternative la vanzarea individuala a proprietatilor, care ar asigura o transparenta sporita si un profit mai bun pentru stat.

Ei au aratat ca vanzarea activelor RA-APPS in conditiile actuale ale pietei nu este cea mai buna solutie.

Infiintarea fondului de investitii ar trebui insa precedata de o curatare a portofoliului, astfel incat sa fie pastrate doar activele performante care sa atraga investitori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2412 ori