Cele mai scumpe domenii detinute de "titanii" high-tech. FOTO

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 04:03
2271 citiri
Cele mai scumpe domenii detinute de "titanii" high-tech. FOTO
Bill Gates, unul dintre magnatii IT, are o vila de 121 milioane de dolari

Tiatnii industriei high tech au in comun si jucarii fantastice, cum ar fi iahturi uriase, automobile elegante si, nu in ultimul rand, vile foarte scumpe sau chiar insule.

Ca exemplu, Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, are, in curtea casei, o piscina cu un sistem audio subacvatic, iar seful Oracle, Larry Ellison, are propria sa insula, in arhipelagul Hawaii.

Pentru a estima valoarea a caselor, BusinessInsider a luat in calcul valoarea tranzactiilor recente din zonele respective si evaluarile publice, precum si informatiile furnizate de expertii imobiliari.

Pe ultimul loc in topul BusinessInsider, este vila lui Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, care este evaluata la 4,4 milioane dolari. Construita in 1986 special pentru el si amplasata in Los Gatos, California, vila are o suprafata de 7.500 de picioare patrate (2.286 metri patrati).

Sursa Foto: Sotheby's International Realty

Locul 30, Marissa Mayer

Sursa Foto: Google Earth

Marissa Mayer, CEO Yahoo, locuieste intr-o vila considerata surprinzator de modesta pentru cineva cu averea ei. Locuinta, construita in 2006, este evaluata la 5,3 milioane de dolari. Totusi, Mayer mai detine un penthouse, evaluat la 5 milioane de dolari, la etajul 38 al cladirii Four Seasons din San Francisco.

Locul 27, Mark Zuckerberg

Sursa Foto: Business Insider

Fondatorul si CEO al Facebook si-a cumparat, in 2011, o locuinta de 7 milioane de dolari in Menlo Park, langa sediul central al Facebook. In prezent, locuinta lui Zuckerberg este evaluata la 7,3 milioane de dolari.

Locul 7, Trevor Traina

Sursa Foto: Pacific Union International

Trevor Traina, fondatorul CompareNet, DriverSide, IfOnly detine un "castel" pe "Billionaire Row" din San Francisco, cumparat in martie, pentru care au platit 35 de milioane de dolari. Aceasta este considerata, in prezent, ca fiind cea mai scumpa casa cumparata vreodata in oras. Pe langa cele sase dormitoare si sapte bai, "castelul" lui Traina mai are si o pivnita cu 3.000 de sticle de vin.

Locul 6, Omid Kordestani

Sursa Foto: Julie Zeveloff/Business Inside

Omid Kordestani, unul dintre primii angajati ai Google, al 12-lea, mai exact, in prezent un "sfetnic" al fondatorilor Google, are un apartament in Central Park West din New York, cu o suprafata de 1.646 metri patrati, evaluat in prezent la 45 de milioane de dolari. Kordestani a platit pentru acest apartament, in martie 2008, 29,5 milioane de dolari.

Locul 5, Yuri Milner

Sursa Foto: Bing Maps

Yuri Milner, miliardar rus, investitor in Facebook, Zynga, Twitter, Spotify, ZocDoc, 360Buy.com si Groupon, are un castel frantuzesc in Silicon Valley, evaluat in prezent la 45,6 milioane dolari. Milner a a platit in martie 2011, 100 milioane de dolari pentru acest castel, cu o suprafata de peste 9.000 de metri patrati, cu vedere catre golful San Francisco.

Totusi, conform informatiilor vehiculate in zone, Milner a platit dublu pe acest castel, a carui valoare era estimata la 50,3 milioane de dolari.

Locul 4, Michael Dell

Sursa Foto: Bing Maps

Michael Dell, fondatorul si CEO al Dell, pe langa locuinta sa din Austin, Texas, isi petrece vacantele in Kukio, Hawaii, unde are "Raptor Residence" , cu o suprafata de 5.640 metri patrati, si cu iesire la plaja. Oficial, "Raptor Residence" este evaluata la 58,4 milioane de dolari.

Pe locul 3, Paul Allen

Sursa Foto: Bing Maps

Cofondator al Microsoft si presedinte al Vulcan, Paul Allen are locuinte in Malibu, New York si St. Jean Cap-Ferrat, Franta, dar si in Mercer Island, Washington, evaluata la 38,9 milioane de dolari. In total, Allen are noua locuinte si 11 parcele de teren, a caror valoare totala ajunge la 116,2 milioane de dolari.

Locul 2, Bill Gates cu Xanadu 2.0

Sursa Foto: Bing Maps

Bill Gates, cofondator si presedinte al Microsoft, are una dintre cele mai "tehnioce" proprietati, cunoscuta sub denumirea Xanadu 2.0, evaluata la 121 milioane de dolari. Suprafata este de peste 20.000 de metri patrati, in piscina este un sistem audoi subacvatic, iar sala de sport masoara peste 760 de metri patrati.

Locul 1, Larry Ellison

Sursa Foto: Flickr/WLCutler

Larry Ellison, co-fondator si CEO Oracle, are o proprietate evaluata la 300 milioane de dolari. Mai exact, Ellison a cumparat 98% din insula Lanai, una dintre cele mai mici insule din arhipelagul Hawaiian, cu o populatie de 3.200 de locuitori. Lanai, cu o suprafata de peste 225 de kilometri patrati, era evaluata, cand a fost cumparata de co-fondatorul Oracle, intre 500 si 600 de milioane de dolari.

Celelalte doua procente ale insulei, sunt in proprietatea guvernului hawaiian si a rezidentilor. Pe langa aceasta insula, Ellison mai detine proprietati, evaluate la milioane de dolari, in sapte orase din lume, cum ar fi San Francisco, Malibu si Kyoto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Magnati IT, #proprietati personalitati, #top proprietati, #proprietati industrie IT , #Case vile