Samsung lanseaza becul care dureaza 36 de ani

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 18:37
2960 citiri
Samsung lanseaza becul care dureaza 36 de ani

Samsung a lansat pe piata o noua generatie de becuri cu LED care rezista pana la 40.000 de ore, sau 36 de ani, cu o utilizare normala. Becurile au inceput deja sa se vanda in Statele unite si costa intre 19 si 70 de dolari, in functie de dimensiune si luminozitate.

Samsung nu este singura companie care incearca sa revolutioneze tehnologia iluminatului, Eden Park din america pregatind un nou proiect: becurile cu microplasma ultra eficiente din punct de vedere energetic.

"Samsung isi pune acum in valoare expertiza in electronica digitala pentru a revolutiona industria de iluminat", se arata in comunicatul companiei, citat de DailyMail.

Intr-adevar, Samsung este lider mondial in vanzarea de televizoare cu LED. Mai mult decat atat, si televizoarele LCD sunt luminate de un panou de LED-uri, din spatele ecranului.

"Astfel, becul devine ceva mai mult decat un simplu bec. Vorbim despre o tehnologie digitala alcatuita din cip-uri LED, conductori si electronice, lucruri familiare pentru Samsung", declara Kevin Dexter, vicepresedinte pentru produse electrocasnice Samsung.

Cu toate acestea, competitia de pe piata ar putea face, in curand, ca si becurile Samsung cu LED sa para invechite.

Eden Park, o compenie americana studiaza o tehnologie complet noua, bazata pe plasma, care genereaza lumina dintr-un strat subtire de plasma intre doua foi de aluminiu. Am putea avea ocazia, in curand, sa ne luminam camera din pereti, fara vreun spatiu special pentru lustra.

"Microplasma e o tehnologie unica de iluminat, eficienta din punct de energetic si ultra subtire. Este flexibila, ia orice forma doresti si produce lumina alba sau colorata", sustine compania care intentioneaza sa lanseze produsul, dar care nu a stabilit inca o data cand acesta va intra pe piata.

#bec cu LED, #Samsung lanseaza bec, #tehnologie iluminat , #Bucatarii