Îți dorești o bucătărie utilată complet? Iată ce obiecte nu ar trebui să lipsească

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 16:52
480 citiri
Îți dorești o bucătărie utilată complet? Iată ce obiecte nu ar trebui să lipsească
obiecte bucatarie FOTO: germanquality.ro

Tendințele în amenajările interioare se schimbă în permanență, însă există anumite elemente care rămân constante și pe care trebuie să le integrezi în bucătărie indiferent de trend-uri. Spre deosebire de alte încăperi din locuință, în bucătărie trebuie să privim mai departe de partea estetică, având în vedere faptul că vorbim despre un loc în care desfășurăm o listă lungă de acțiuni. Este locul în care petrecem o bună parte din timp, unde ne bucurăm de activități precum socializarea cu prietenii și familia, servirea unei cine delicioase și în special, gătitul - activitate ce necesită o varietate de electrocasnice, obiecte și ustensile pe care trebuie să le integrezi cât mai eficient.

Îți prezentăm mai jos o listă cu obiecte ce nu trebuie să lipsească din bucătăria ta:

Chiuveta

Chiuveta se numără printre obiectele imperios necesare dintr-o bucătărie. O poți alege pe cea potrivită nevoilor tale în funcție de brandul preferat, tipul de montaj (încorporată sau pe blat), materialul din care este realizată (printre cele mai populare și de actualitate se numără modelele din inox și granit), dimensiune și culoare.

Nu uita să achiziționezi și o baterie bucatarie din același material și cu un design care să se afle în armonie cu aceasta. Așadar, dacă alegi o chiuvetă cu finisaje mate sau lucioase, bateria de chiuvetă trebuie să fie în același stil. Pentru că vorbim de bateria pentru bucătărie, scopul ei este diferit de al celei din baie. Astfel, pentru a-ți fi mult mai ușor în curățarea vaselor sau a alimentelor, alege un model cu pipa în U sau cu duș extractibil.

Cuptor și plită

Există o varietate de modele de cuptoare și plite ce au diferite caracteristici și specificații. Și în această situație trebuie să alegi bazându-te pe aspecte precum necesitățile tale, frecvența utilizării sau funcțiile de care dorești să beneficiezi cel mai mult.

Varianta de montaj incorporabilă este extrem de populară, regăsindu-se în orice bucătărie modernă. Astfel, dacă ești în plin proces de amenajare a bucătăriei, îți recomandăm să optezi pentru această modalitate de integrare a cuptorului și a plitei.

În cazul cuptorului, ai varianta electrică sau cea pe gaz. Ambele beneficiază de caracteristici aparte, însă doar tu știi care te vor mulțumi pe deplin. Variantele electrice sunt preferate de obicei în bucătăriile moderne, datorită designului și funcțiilor ce ușurează procesul de gătire. Pe de altă parte, cele pe gaz au un design tradițional ce se va încadra perfect într-o bucătărie în stil vintage. Plita poate fi de asemenea pe gaz și electrică (cu inducție sau vitroceramică). Alege-le astfel încât să se îmbine perfect între ele din punct de vedere al designului și al finisajelor.

Hota

Alege și o hotă pe măsură! Dacă încăperea nu beneficiază de o fereastră mare, atunci ai nevoie de hotă cu putere de absorbție maximă și mai multe trepte de viteză. Din punct de vedere al designului ai o mulțime de variante: hotă standard, telescopică incorporabilă (este extensibilă și perfectă pentru bucătăriile care nu beneficiază de un spațiu generos), tip casetă incorporabilă (spre deosebire de cea telescopică, aceasta este fixă).

De asemenea, într-un spațiu amplu, poți integra o hotă în formă piramidală, de T sau înclinată (acestea au în general și rol decorativ). Dacă îți dorești o hotă cu adevărat specială, poți opta pentru modelul modern, de ultimă generație, downdraft (se instalează în blatul de bucătărie).

Mașina de spălat vase

În zilele noastre, în care timpul este limitat, mașina de spălat vase este una dintre soluțiile salvatoare atunci când vrei să scapi de responsabilitatea spălatului vaselor. Aceasta poate fi perfect incorporabilă, păstrând liniile moderne ale designului bucătăriei. În funcție de spațiul de care dispui, o poți alege cu o capacitate cuprinsă între 10 și 14 seturi.

Așadar, urmează recomandările noastre pentru a obține o bucătărie utilată complet și care beneficiază și de un aspect modern, coerent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenajare bucatarie, #hota, #plita, #masina de spalat vase , #Bucatarii