Design interior 2014: Cum iti aranjezi bucataria?

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 00:00
6989 citiri
Design interior 2014: Cum iti aranjezi bucataria?

Anul acesta se poarta bucataria diamant, bucataria retro, bucataria imaginatie si chiar bucataria invizibila. O arata chiar marile branduri de design interior care si-au prezentat deja cate o imagine din ceea ce vor lansa cu ocazia EuroCucina 2014, din cadrul Salone del Mobile de la Milano.

Bucataria diamant este ideala daca vrei sa ai un spatiu rafinat si prea putin incarcat de detalii. Pe aceeasi idee merge si bucataria invizibila, din fibra de carbon: e o alegere buna daca nu vrei multe manere si sertare la vedere, dar totusi iti doresti o bucatarie functionala.

Bucataria retro si bucataria imaginatie propun un stil cu mult mai multe detalii: cea retro se potriveste mai degraba intr-o casa impunatoare, in timp ce pentru stilul imaginatie ai nevoie de o bucatarie mare si o casa cu un aer boem, per total.

Business24 iti prezinta cateva concepte anuntate de designeri ca un Preview al EuroCucina 2014, care va avea loc intre 8 si 14 aprilie, anul acesta.

Bucataria diamant

Brummel va prezenta o bucatarie ce depaseste ideea de bucatarie clasica, facand-o sa para mai degraba un spatiu de relaxare decat unul in care ai avea de muncit.

Designerii Brummel au incorporat aparatul de facut gheata, spatiul pentru tinut sticle la rece, suportul de pahare, o chiuveta mica si un mini-aragaz intr-un singur corp de bucatarie.

Aceasta bucatarie poarta numele de Diamond "Cheers Hours" si are finisaje pale, lacuite, scoase in evidenta prin linii fine, rotunjite. Intregul corp poate fi acoperit in intergime un "top" de sticla mata, devenind o piesa de mobilier utila dar si eleganta.

Bucataria retro

Bucataria propusa de Officine Gullo este alcatuita din elemente precum cuptorul maxi ventilat, aragazul cu arzator de capacitate mare sau gratarul cu sistem anti-fum.

Suprafata "de lucru" este facuta dintr-un otel rezistent la zgarieturi.

In rest, intreaga structura este realizata din otel inoxidabil solid, vopsit in culoarea "Black semi-gloss", cu finisaje care iti vor da senzatia ca ai in bucatarie o adevarata piesa vintage.

Bucataria-imaginatie

"Immagina" este un concept pe care Martini Mobili il va prezenta la Eurocucina 2014 si este un concept ce interpreteaza designul clasic cu eleganta, stilul si autenticitatea sprecifica italienilor.

Designerii au mizat pe alb-perlat, pe lumini in fiecare sertar, dar si elemente "surpriza", precum spatii ascunse, dar extrem de utile intr-o bucatarie functionala.

Pentru a te ajuta sa profiti de intreg spatiul din bucatarie, acestia au creat o coloana de rafturi care, odata deschisa, se roteste spre cuptor sau spre chiuveta, astfel incat totul sa-ti fie la indemana.

Bucataria invizibila

Cei de la Studio Carlesi Design Toncelli vor sa impresioneze introducand pentru prima data fibra de carbon cu totul in bucatarie, nu doar ca finisaj.

Fibra de carbon, un material compozit realizat cu ajutorul sistemelor de ultima generatie, pe langa faptul ca este deosebit de rezistenta la caldura si la lucru mecanic, este extrem de usoara si rezistenta la substante chimice.

Designerii au ales sa asorteze fibra de carbon cu un sistem de emailare cu metal lichid, ceea ce rezulta intr-un finisaj inedit al corpurilor de bucatarie.

Absenta totala a manerelor este inlocuita de specialistii dela Tonicelli cu sisteme specifice lor, si ajuta la conturarea unei imagini reale de bucatarie "invizibila".

Desigur, bucataria integreaza si tehnologii de ultima ora, de la sistem surround pana la sistemul ce permite sa folosesti fiecare element al corpului de bucatarie prin comanda automata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#EuroCucina 2014, #ce bucatarii se poarta, #bucatarii 2014, #design interior 2014 , #Bucatarii