Orasele viitorului vor fi construite dupa principiul cetatilor medievale

Vineri, 18 Mai 2012, ora 08:46
4097 citiri
Orasele viitorului vor fi construite dupa principiul cetatilor medievale

Citadel Skyscraper, orasul viitorului in viziunea lui Victor Kopeikin si Pavlo Zabotin, reprezinta o simbioza intre modernii zgarie-nori si un scut de aparare pentru protejarea oamenilor de catastrofele naturale si antropice.

Proiectul presupune constructii in mare, interconectate cu cele de pe uscat, formand astfel un lant inchis, defensiv, care functioneaza atat la suprafata, cat si in subteran. Astfel, este posibil ca rasa umana sa poata ocupa noi teritorii, scrie BusinessInsider.

Potrivit celor doi arhitecti, un mediu ideal pentru un astfel de oras este Japonia, care in ciuda nivelului de civilizatie superior, ramane cea mai afectata tara de catastrofele naturale.

"Punctul nostru de vedere in privinta acestei probleme este axat pe dezvoltarea unui sistem alternativ pentru asezarilor umane din Japonia. Principala idee este crearea unui "scut defensiv" in jurul insulei, care grafic, seamana cu o cetate. Scopul sau este apararea insulei de influentele externe, atat naturale, cat si antropice", se arata in prezentarea celor doi arhitecti.

Relocarea teritoriilor

Proiectul este directionat pe instituirea unei zone rezidentiale noi si pe crearea de noduri economice in structura teritoriala a Japoniei. Astfel, intreaga zona rezidentiala va fi mutata pe coasta, pentru a elibera orasele aglomerate din Japonia, astfel incat ele sa se concentreze doar pe functiile economice si sociale (companii, institutii etc.)

Astfel, vor exista trei zone: cea economica, a carui infrastructura va ramane neatinsa, cea rezidentiala, care va fi construita pe coasta si o zona intermediara cu gradini, livezi, case etc.

Cutremurele si tsunami reprezinta probleme vechi de secole pentru Japonia. Inaltimea valurilor produse de cutremure pot depasi si 50 de metri, in conditiile in care in 2011 ele au atins doar 10 metri. Iar Japonia se afla intr-o zona cu activitate seismica intensa.

Astfel, un rand de zgarie-nori, construiti de-alungul coastei la distanta de 2-3 km de tarm, ar indeplini o functie de protectie pentru intreaga insula. Ei ar fi conectati printr-un sistem de diguri si canale de drenaj, capabil sa reziste la valuri de 50 de metri inaltime.

"Este evident faptul ca schimbarile care au loc pe planeta noastra astazi, vor deveni in curand catastrofale pentru rasa umana. Chiar daca oamenii nu pot opri acest proces, ei se pot acomoda unui climat in schimbare. Asa cum in Evul Mediu oamenii se ascundeau de inamici in spatele zidurilor cetatilor, zgarie-norii viitorului vor adaposti oamenii de furia naturii", concluzioneaza cei doi arhitecti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#orasul viitorului, #Citadel Skyscraper Japonia , #Arhitectura